Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yemen Riyad’a balistik füzeli bir saldırı gerçekleştirdi

05 Kasım 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Yemen Riyad’a balistik füzeli bir saldırı gerçekleştirdi
Yemen Riyad’a balistik füzeli bir saldırı gerçekleştirdi

Yemen, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’a, balistik füzeli bir saldırı gerçekleştirdi. Füze havada etkisiz hale getirildi. Füzenin imhası sırasında meydana gelen ve Riyad’ın büyük bölümünden duyulan patlama nedeniyle halk panik yaşadı. Saldırının hemen ardından Suudi Arabistan’da 2 bakan ile Deniz Kuvvetleri Komutanı görevlerinden alındı. Suudi Arabistan’da tutuklamalar sürüyor… Al Arabiyye televizyon kanalı 11 prensin ve şu an görevde bulunan 4 bakanın da yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştığı iddiası ile göz altına alındığını duyurdu. Yemen’den Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Türkiye saati ile 20.00 sıralarında balistik füze saldırısı gerçekleştirildi. Al Arabiya televizyonu ve internet sitesinde yer alan habere göre, füzenin, Suudi Arabistan füze savunma sistemleri ile Riyad kenti yakınlarında havada etkisiz hale getirildiği ifadesi yer aldı.

Füzenin imhası sırasında meydana gelen patlama, Riyad’ın bir bölümünden de duyuldu. İlk etapta patlamanın şiddeti ile deprem olduğu sanılırken, halk büyük panik yaşadı. Ancak, kısa sürede patlamanın Yemen’den atılan balistik füzenin imhası nedeniyle meydana geldiği ortaya çıktı.

SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Kısa süre sonra Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada Yemen’den, Riyad’a yönelik füze saldırısının gerçekleştirildiği bildirildi. Riyad’ın kuzey doğu bölgesine gerçekleştirilen saldırınin, hava savunma sistemleri sayesinde havada etkisiz hale getirildığı ifade edildi.

SALDIRI SONRASI SUUDİ ARABİSTAN’DA FLAŞ GELİŞMELER

Füze saldırısından sonra Suudi Arabistan’da flaş gelişmeler yaşandı. Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih ve Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan’ın görevlerinden alındı. Bakan Fakih’in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı’na Muhammed Al-Twaijri’nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah’ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf’ın getirildiği öğrenildi.

SUUDİ ARABİSTAN’DA YOLSUZLUKLARA KARŞI ACİL ÖNLEMLER ALINDI

Suudi Arabistan’da, Yemen tarafından gerçekleştirildiği belirtilen balistik füze saldırısının yankıları sürerken, önemli mevkilerdeki görevden alınmaların ardından yeni kararlar alınmaya başlandı. Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz, geç saatlerde ülkede yolsuzluklara ve çeşitli suçlara bulaşmış kişilere karşı acil önlemler alınması yönünde bir dizi kararlar aldı. Suudi Arabistan’ın Resmi Haber Ajansı SPA’da saat 22.20’de yayınlanan Kraliyet Kararnamelerine göre rüşvet ve yolsuzluklara bulaşmış olanlar hakkında işlemlerin başlatılması ve araştırmaların sürdürülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

BANKADAKİ PARALARINA EL KONULACAK

Ülkede rüşvet ve yolsuzluklara karşı mücadele amacı güden komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı tespit edilen şüphelilerin, yurt dışına çıkışları engellenecek, bankalardaki tüm paralarına el konulacak ve tüm şirketleri kontrol altında tutulacak. Araştırmalar sonucunda suç unsurları sabit olanların ise derhal tutuklanacakları belirtildi. Çeşitli bakanların ve üst düzey komutanların görevden alınmasının hemen ardından böyle bir kararın yayınlanması dikkat çekerken, tüm gözler Kral Salman bin Abdulaziz’e çevrildi.

AL ARABBIYE: 11 PRENS VE 4 BAKAN GÖZALTINA ALINDI

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’ta Yemen’in füze saldırısının ardından başlayan tutuklamalar sürüyor. Al Arabiyye televizyon kanalı 11 prensin ve şu an görevde bulunan 4 bakanın da yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştığı iddiası ile göz altına alındığını duyurdu. Suudi Arabistan’da yolsuzlukla mücadele nedeniyle tutuklananlar arasında Türkiye’de bilinen bir isim de yer aldı. Bir süre önce tatilini Bodrum’da geçiren Prens Talal da tutuklandı. Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud ve ailesi, Bodrum aşığı olarak tanınıyor.

Son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında Bodrum’a gelen Talal, tatilinde yaklaşık 2.5 milyon lira harcamış ve buradan aldığı eşyalar, 2 nakliyat kamyonu ile taşınmıştı. Talal’ın sosyal paylaşım sitesi twitter’ında ikinci büyük ortağı olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz yaz  birbirinden lüks mekanları kendisine özel olarak kapatan Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, özel uçağı ile de Nusret’i de ayağına getirirmiş, Nusret’e hesap artı 20 bin lira bahşiş vermişti. Bir haftalık tatilinde yaklaşık 2.5 milyon lira harcayan Suudi prens gittiği her mekanda binlerce lira bahşiş bırakıp Bodrum’dan öyle ayrılmıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika