Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yeni IndyCar hibrit 2024’te “stratejiyi değiştirecek”

22 Ağustos 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Yeni IndyCar hibrit 2024’te “stratejiyi değiştirecek”
Yeni IndyCar hibrit 2024’te “stratejiyi değiştirecek”

Altı kez IndyCar Serisi şampiyonu Scott Dixon, 2024’teki yeni elektrikli hibrit sisteminin sürücülerin ve stratejistlerin yarışlarını yürütme şeklini etkileyeceğini söyledi. Dixon, Sebring’de 2,2 litrelik çift turboşarjlı V6 motorların ilk kez tam jenerasyon modunda ortak hibrit bileşenlerle eşleştirildiği iki günlük bir testin ardından konuşuyordu.

Dixon, Chip Ganassi Racing tarafından işletilen Honda test arabasını sürerken Will Power, Penske Takımının sahadaki Chevrolet versiyonunu yönetti. Her iki sürücü de Sebring’deki sekiz dönüşlü, 2,7 millik kısa parkurda aralarında 800’den fazla tur ve yaklaşık 1.400 mil kaydetti. “Özellikle yenilenmeniz gerekiyorsa ve saldırıya uğruyorsanız ve yenilenmeniz zor olacaksa, bu stratejiyi değiştirecek.” “Farklı bir dinamik katacak.

“Sadece strateji açısından değil, aynı zamanda koltukta oturan kişi açısından da. Oldukça hızlı düşünmeniz ve doğru zamanda doğru kararı vermeniz gerekiyor, bu da yarışı daha da heyecanlı hale getirecek ve bu da oldukça havalı olacak.” Ekstra beygir gücü dağıtımı, frenleme sırasında yeniden üretilen elektrik gücü kullanılarak hibritten sağlanacak. Manuel ve otomatik rejenerasyon teknikleri test edildi ve süper kapasitör sistemi, 150 beygir gücüne kadar ek güç sağlayacak. Power, “Yeni bir şeyler denemek beni her zaman heyecanlandırır” dedi. “Indianapolis Motor Speedway yol parkurunda burada koştuğumuz gibi yenilenme gücü olmadan çalışan yeni hibritin testlerinin büyük bir parçası oldum. “Çok sorunsuz gidiyor. Hiçbir sorun yaşamadık ve şimdi güç tarafına yenilenmeyi de ekledik.

Her şey mühendislerin beklediği gibi gidiyor.” 2.4 litrelik motorlara geçiş planının rafa kaldırılmasının ardından 2024 yılı için içten yanmalı motor tarafında değişiklik yapılmadı. Chevrolet ve Honda’nın ortak çalışması olan hibrit ünite, çan muhafazasının içine sığacak kadar küçük. Dixon, “Her iki üretici için de (Honda için de bunu biliyorum) yol otomobillerinde ürettikleri ürüne göre üretim yapmak büyük bir çabadır” diye ekledi. “Bu, aşağıya doğru damlayacak yeni teknolojiyi getirecek.

“Gelecek için daha iyi olacak, çok daha hafif ve kompakt üniteler. Her şey verimlilikle, daha az emisyona sahip olmak ve bunu binek araçları için daha iyi hale getirmekle ilgili.” Yeni sistemin testleri, 2024 sezonunun başlangıcındaki ilk yarış öncesinde sonbahar ve kış boyunca devam edecek. Bu, gücü yeniden üretmek için frenlemenin olmaması nedeniyle daha fazla bilinmeyen oval testi de içerecektir – ancak bunun kayma akışı yoluyla başarılabileceği öne sürülmüştür.

Power, “Karar verilmesi gereken pek çok şey var, ancak sonuçta her zaman daha fazla güce sahip olabilirsiniz ki bu iyi olur” dedi. “Hepimiz daha fazla beygir gücünü seviyoruz. Bence sahip olabileceğiniz en fazla yenilenmeyi istiyorsunuz ve motoru maksimumda kullanıyorsunuz. Bu heyecan verici.” Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika