Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yeni Teknoloji Devrimi : Grafen

30 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Yeni Teknoloji Devrimi : Grafen
Yeni Teknoloji Devrimi : Grafen

Elmastan daha dayanıklı, bakırdan daha iletken, çelikten daha güçlü, lastikten daha esnek ve öyle ince ki çıplak gözle görülmesi çok zor.

Süper maddelerde bugün grafeni mercek altına alıyoruz. Grafen daha küçük devre kartlarının yapımını sağlayabilir bu da katlanabilir ve daha küçük elektronik cihazların üretilmesine imkan tanıyacak.

Yani aslında grafen yakın geleceğin teknoloji devriminin yapı taşı olabilir.

Elektronik aygıtların görünüşünü ve çalışma şeklini tümüyle değiştirme potansiyeline sahip.

Manchester’daki bilim insanları 15 yıldır bu madde üzerinde çalışıyor. Grafenin karbon bağları öyle güçlü ki çelikten 200 kat daha sağlam bir yapısı var. Bunun yanı sıra selofanın üzerine basılan grafen hem dayanıklı hem de plastik parçacığın içinden etkili bir şekilde elektrik iletim işlemini gerçekleştiriyor. Bu sayede yakın gelecekte daha küçük bilgisayar ve cep telefonları üretilebilecek. Malzeme eğilip bükülse de elektrik akımı etkilenmeyip, iletim stabil bir şekilde devam ediyor. Bu esneklik sayesinde katlanabilir cihazlar geliştirilmeye başlanacak.

Büyük ölçekte üretim için grafen hala çok pahalı fakat bu sayede daha ucuz hale gelip yeni teknoloji devriminin başlangıcı olabilir.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika