Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yerliye döndü, madalyaları götürdü

03 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Yerliye döndü, madalyaları götürdü
Yerliye döndü, madalyaları götürdü

Bugüne kadar Çinli devşirme sporculara bel bağlayan Türk Masa Tenisi, 2016’da Kerim Koç yönetiminin göreve gelmesiyle şahlandı. Devşirme sporculara harcanan bütçeleri yerli Türk sporcular için harcayan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, yatırımlarının karşılığını almaya başladı. Mart ayında elde edilen 21 yaş altı Avrupa Şampiyonluğundan sonra, Türk gençleri Akdeniz Oyunlarında hem de Çin asıllı devşirme sporcu oynatan ülkelere karşı kahramanca mücadele ederek 2 madalya birden kazandı.

Akdeniz Oyunları İspanya’nın Tarragona kentinde yapıldı. Masa Tenisi branşında Türkiye, oyunları bir gümüş ve bir de bronz olmak üzere iki madalya ile tamamladı. Oyunların 68 yıllık tarihinde Türkiye yerli sporcularıyla bayanlarda ilk kez madalya kazanırken, erkeklerde ise 27 yıllık madalya özlemine son verdi.

21 yaş altı Avrupa Şampiyonu etiketli Milli sporcumuz İbrahim Gündüz, tek erkeklerde bronz madalyanın sahibi oldu. Sibel Altınkaya, Özge Yılmaz ve Gülpembe Özkaya’dan oluşan Bayan A Milli takımımız ise İtalya, Slovenya ve Yunanistan galibiyetleriyle geldiği finalde kadrosunda iki Çin asıllı sporcu Xiao Yao ve Zhang Xu bulunan İspanya’ya mağlup olarak gümüş madalya elde etti.

 

KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ BİR BAŞARI YAKALADIK

İki madalya ile ülkeye dönmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Bayan Milli Takım Antrenörü Sunay Atakan ”Akdeniz oyunlarında baştan sonuna kadar tüm alanlarda, hem sahada hem saha dışında takımımızın haklarını korumak için mücadelemizi verdik.  Ülkemize iki madalya ile dönüyoruz. Yerli kadro ile mücadele ettik ve kimsenin beklemediği bir başarı yakaladık. Bu başarıda, bu sporcuları yetiştiren antrenörler, kulüp antrenörleri ve TMTF’nin 2 yıldır tarihimizde yapmadığı yatırımları yaparak bu başarıda büyük payı vardır. Biz teknik ekip olarak sporcularımızın motivasyonlarını artırarak bu başarıya destek olduk. Bu başarıların devamını getirmek için herkesin el ele vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu başarının camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

20 YILDIR YAPILAMAYANI YAPTIK

İspanya’nın Tarragona şehrinde düzenlenen şampiyonaya kadar 14 uluslararası müsabakaya çıktıklarını söyleyen Erkek Milli takım antrenörü Onur Germeyanoğlu ”Almanya, Fransa, Romanya ve Çin gibi uluslararası kamplar, İran ile ortak kamp ve birçok ulusal kampları organize ettik. Göreve başladığımız günden bu yana Bayan takımımızın Dünya Şampiyonası 2.Ligi’nde final oynaması, gençlerimizin Avrupa Şampiyonasında ve uluslararası turnuvalarda elde ettikleri dereceler aslında bugünün ayak sesleriydi. Federasyonumuzun son 1.5 yıldır olağanüstü desteği, son 20 yıldır belki de yapılmayan ya da sadece Çin asıllı sporcularımıza yapılan yatırımların kendi sporcularımız lehindeki uygulamaları, teknik kurul ve teknik ekibimizin özverili çalışmaları bu sonucu doğurmuştur.  Bu turnuvada bizim için çok fazla dönüm noktası oldu. 2-0 geriye düştüğümüz İtalya maçında çiftlerde de 2-0 gerideyken maçı çevirmeyi  başardık. Ancak en önemlisi de tamamen yerli sporcularımızla  kazandığımız 2 madalya ile tarihe geçtik” şeklinde konuştu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika