Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Zeytin Çekirdekleri Çocukları Atası’nın Huzurunda

19 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Zeytin Çekirdekleri Çocukları Atası’nın Huzurunda
Zeytin Çekirdekleri  Çocukları Atası’nın Huzurunda

 

 

Ayvalık Belediyesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli Sosyal Sorumluluk Projelerinden Zeytin Çekirdekleri, yaptığı başarılı organizasyonlarla çocukların sosyal,kültürel ve sanatsal gelişimlerine büyük katkılarda bulunuyor.

Zeytin Çekirdekleri çocukları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i bir rehber eşliğinde gezdi. 32 çocuğun bulunduğu kafilede çekirdekler, Atatürk Müzesi dahil olmak üzere yaklaşık üç saat boyunca şaşkın ve meraklı gözlerle öğrendikleri gözlendi

Anıtkabir ziyaretinin yanı sıra üç günlük Ankara programında çocuklar, Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Çocuk Balesi ve Korosunun Fındıkkıran Balesini izledi. Eğitmenleri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestarasının tüm atölye çalışmalarını yerinde gözlemledi.

Ankara turu sırasında Zeytin Çekirdekleri Proje Kordinatörü Gül Gürsoy, Dernek Başkanı Zehra Kundak, belediye görevlilerinin yanı sıra bir çok görevli çekirdeklere eşlik etti.

Ayvalık’ta tüm çocukların projede bulunmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Gençer , ‘’Bu eğitim proğramında başta köylerimizden, Altınova, Küçükköy, Alibey Cunda) Adasından ve Ayvalık şehir merkezinden çocukların çocuklarımız var. Çocuklarımızın bir çoğu ilk defa deniz gördü. İlk defa bir ensturman gördü ve ilk defa ailesi olmadan mahalle değiştirdi.

Ayvalık’ımızın sosyal dokusuyla bütünleşmiş bir anlayışla çocukların ve ailelerinin aktif katılımıyla dayanışma ve paylaşım merkezleri kurmak, barışın sesini sanat yolu ile dillendirmeği amaçlıyoruz. Şimdi İstanbul, Ankara ve bir çok büyük kentimize gidiyor ve kültür ve sanat eğitiminin yanısıra birbirinden değerli sanatçıları görüyorlar.

Yıllarca okullarda gördükleri dinledikleri Ataları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü huzurunda Anıtkabir’de gördüler. Onlar adına çok mutluyuz. Bu projede emeği geçen Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve değerli gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

BÜLENT ÖZGEN-HA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika