Dolar : Alış : 32.9586 / Satış : 33.0180
Euro : Alış : 35.7732 / Satış : 35.8377
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3271 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bakan Bozdağ ‘”Yargının içinde FET֑’nün eli ve müdahalesi mevcut”

15 Ekim 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bakan Bozdağ ‘”Yargının içinde FET֑’nün eli ve müdahalesi mevcut”
Bakan Bozdağ ‘”Yargının içinde FET֑’nün eli ve müdahalesi mevcut”

1307377_620x410

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Bozdağ, ‘”Yargının içinde FET֑’nün eli ve müdahalesi mevcut” dedi. “Şu anda HSYK tarafından incelemesi süren hakim ve savcılar var. İncelemeler bitikçe onlara ilişkin kararları HSYK verecektir. HSYK aldığı kararlarla bir günde bu kadar kişi hakkında kanaat oluşturmuş değil. 2010 referandumu arkasından itibaren yeni HSYK yapılanması oluşuyor. MİT tırları olayı, MİT Müsteşarı hadisesi, 17-25 Aralık olayları, hukuk içerisinde olduğu söylenen ama esasında hukuku kullanarak Türkiye‘’yi hizaya getirme, hükümete yönelik çalışmaların pek çok olumsuz görüntüler oldu.”

bekir-bozdag-dan-mhp-kongresi-aciklamasi-137571-5

YARGIDAN FETÖ VİRÜSÜNÜ TEMİZLEME ÇABASI VAR “Şimdi atılan adımlar FET֑nün yargı içerisindeki yapılanması ortadan kaldırılıyor. Yargıyı FETÖ virüsünden kurtarma çabası veriliyor. 3 senedir Türk yargısını FETÖ virüsünden temizlemek için büyük çaba veriyoruz. HSYK çalışmalarını sonlandırmak üzere.”  Çantamızda Fetullah Gülen‘’in iade süreci ve iadesi olacaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen‘’in sevk ve idaresi konusunda bizim bir tereddütümüz yok. ABD ziyaretinde çantamızda yeni deliller var. Fetullah Gülen‘’in bu işin sevk ve idarecisi olduğu, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından onun talimatı konusunda bu teşebbüsün konusunda bu gerçeği teyid eden pek çok delil var.”

image001389

FETULLAH GÜLEN‘’İ VERMEMEK İÇİN DELİL ARIYORLAR “ABD bu dosya ile ilgili Fetullah Gülen‘’le ilgili tutuklama kararı vermeyecekse bundan sonra hiçbir iade kararı veremez. Aslında ABD‘’nin Fetullah Gülen‘’i vermek için bütün deiller ortada ancak vermemek için delile ihtiyaç duyuyorlar hissi uyandırıyor. ABD sanki iade etmemek için gerekçe arayışına girdi…”

bekir-bozdag-10-sehidimiz-var-h1467144296-dd19a5

USAME BİN LADİN NEYSE FETULLAH GÜLEN DE ODUR “Eğer FET֑’nün iadesi konusunda ortaya konulan delillerden, şimdiye kadar iade edilenler arasında daha fazla delil varsa kabul ederiz. Biz burada iyi niyeti görmek istiyoruz. ABD-Türkiye ilişkilerinin gelecekteki selameti bakımından da bu adımı görmek istiyoruz. Usama Bin Ladin ABD için neyse Fetullah Gülen Türkiye için odur.”

ABD‘’YE FETÖ LİDERİNİ TUTUKLA VE BİZE İADE ET DİYORUZ “Biz ABD‘’ye Fetullah Gülen‘’i hemen verin diyoruz. Tutuklama talebimiz var, onu yerine getirmelerini istiyoruz, tutuklamadılar. İade kararı verene kadar tutuklamaları; yani geçici tutuklamaları lazımdı.”

EĞER ABD FETULLAH GÜLEN‘’İ TÜRKİYE‘’YE VERMEZ İSE “Vermezlerse Türkiye-ABD arasındaki ilişkinin seyri bugünkü gibi olmayacağı açık. Önümüzdeki süreçte başka tartışmalarda ortaya çıkacak. İkincisi Türk halkının ABD‘’ye bakışında zirve yapmış olumsuzluklar daha da tetiklenecek. Terör örgütü elebaşının ta baştan beri ABD‘’nin kolladığı kanaati insanlarımızda mevcut, bu daha da güçlenecek.”

İKİ ÜLKE ARASINDA GÜVEN KONUSUNDA SORUNLAR OLUR “İki ülke arasında güven konusunda çok ciddi sorunları ve sıkıntıları olacaktır. ABD bunu yaparsa bizim için anlamı şudur: Bir terör örgütünün kurucusu ve yönetimi bizim için Türkiye‘’den daha önemlidir mesajı ortaya koyacaktır ki, bu mesajı bizim ve Türk halkının içine sindirmesi mümkün değildir.”

ABD‘’YE MİSLİYLE MUKABELE GÖSTEREREK DEVAM EDERİZ “Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti. Bundan sonra ilişkiler eskisi gibi olmayacak derken karşılıklı taleplerin hukuk gereği yerine getirmesidir. Biz Türkiye olarak 10 kişiyle ilgili olarak ABD talep etmişse, biz 9‘’unu tutuklayıp 1 kişiyi bırakmışsak olmaz. Elbette Türkiye sizin niyetinizi sorgular. ABD‘nin bize karşı bu konuda bize tavrı neyse misliyle karşılık verecektir.”

GÜLEN‘’İN ABD‘’DEN KAÇACAĞINA DAİR İSTİHBARAT VAR “Bir başka ülkeye iade eder mi, bu da bir tavır. Eğer bir başka ülkeye kaçmaya göz yumarsa o da ilişkileri etkileyecektir. Eğer teröristbaşının ABD‘’den habersiz yurtdışına kaçması mümkün değildir. Bazı ülkelerde ABD‘’nin Fetullah Gülen‘’i iadesine binaen yer arayışına girdiklerine dair kuvvetli istihbari bilgiler var.”

ADİL ÖKSÜZ KISA BİR SÜREDE YAKALANACAKTIR “Ben Adil Öksüz‘’ün yurtdışına kaçtığına ihtimal vermiyorum. Güvenlik güçlerimiz yakalama kararının ardından her yeri kontrol altına aldı. Fotoğraflar dağıtıldı. Bence 79 milyon olan halkımız Adil Öksüz‘’ü arıyor. Bence bir yerlerde saklanıyor. Kaçma konusunda o kadar yetenekli birisi değil. Onu saklıyorlar, nerede saklıyorlar. İnşallah kısa bir süre içinde Türkiye‘de bir yerde ortaya çıkacaktır. Ona yardım edenlere, onu saklayanlara ulaşılacaktır.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika