Dolar : Alış : 33.9681 / Satış : 34.0293
Euro : Alış : 37.8255 / Satış : 37.8936
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3280 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Emre Yokuş’tan öğrencilere bir destek daha

26 Mart 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Emre Yokuş’tan öğrencilere bir destek daha
Emre Yokuş’tan öğrencilere bir destek daha

Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen ‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikâyesi’ isimli belgesel çalışma ses getirdi. Projenin müziğini yapan Emre Yokuş, “Öğrencilerimiz için elimizden gelenin en güzelini yapmaya her zaman hazırız” diyerek, eğitim gönüllüsü vatandaşlardan destek beklediklerinin altını çizdi.  Müzik hayatını başarıyla sürdüren Emre Yokuş, geliri üniversite öğrencilerine bağışlanan önemli bir projeye daha imzasını attı. Yazarlığını ve yorumculuğunu Halit Dervişoğlu’nun yaptığı belgesel albümün müziklerini yapan Emre Yokuş, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı: “Bir  müzik insanı olarak Ordu Fatsalı öğrencilerimiz için kolları sıvadık. Gece gündüz demeden, canı gönülden emek verdiğim albüm, sanat ve müzik yönetmenliğini yaptığım bu projeyi, ben ve bana eşlik eden değerli müzisyen emekçi kardeşlerim adına gururla halkımıza sunduk. Altını çizmek isterim ki müzikleri tamamen kendim besteledim. Bilirsiniz, müzik insanları bir nevi gezgindir. Ben de bu gezgin dönemlerimden birinde Fatsalı abim Halit Dervişoğlu ile tanıştım. Evet, bu ismi birçoğunuz hatırlarsınız. ‘Yeşil Parkalım’ isimli şarkımızın söz yazarıdır kendisi. Doğup büyüdüğü memleketine gönül vermiş vatansever bir abimiz. Yıllar süren dost muhabbetimizin ardından, benimle bu değerli projesini paylaştı. Bu projenin benim için en büyük özelliği, tüm gelirinin üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek olmasıydı. Eğitime, bilime verilen bu değer ve bağışlanan bu projede yer almak benim için gurur vericiydi. Bugün Fatsalı öğrenciler için elimizden geleni yaptık. Nerden olursa olsun, eğitim gören öğrencilerimiz için yapılacak bütün projelerin hizmetkârıyım. Elimden ve elimizden gelen her şeyi gururla yapmaktan asla çekinmeyeceğimizi belirtmek isterim. ‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikâyesi’ adlı belgesel albümümüz çıktı. Yakında tamamını tüm dijital platformlarda dinleyip izleyebileceksiniz ama öncesinden albüm satışları başladı. Tüm gelirlerinin öğrenci kardeşlerimize bağışlandığı bu albümü temin etmek isteyenler, geleceğimiz olan öğrencilerimize destek olmak isteyenler Türkiye Yardım Severler Derneği Fatsa Şubesi’ne ulaşabilirler.”

 KALBİNİN YARISI  MEMLEKETİNDE KALDI

Projeyi hayata geçiren isim olan Halit Dervişoğlu ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bazı değerler vardır kişiyi var eden. Beden başka yerde ruh başka yerde takılı kalır bazen. İşte bu duygularla başlamıştım ‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikâyesi’ni yazmaya. Uzun yıllar önce terk etmek zorunda kalmıştım Fatsa’yı. Uzaklara gittim ama kalbimin yarısı geride kalmıştı. Netice itibariyle bir kasaba çocuğuydum ben. Atalarım gibi nerede doğduysam ömrümü orada tamamlamalı, orada ölmeliydim. Başka yerlere sığınmak, hayatı başka yerlerde tamamlamak doğduğum topraklara ihanet gibiydi sanki benim dünyamda. Sevimli bir seçenek değildi ama mecbur bırakılmıştım adeta. Kasaba kültürü ile yoğrulmuş ve yetiştirilmiş insanlar anlar ancak beni. Fatsa herhangi bir kasaba değildir. Siyasi ve toplumsal farklılıkları ile bırakın ülkemizi, dünyaca mercek altına alınıp merakla izlenen bir kasaba ve ben de o kasabanın uzun tarihinde izler bırakmış bir ailenin ferdiydim. Bu yüzden kolay değildi benim için sırtımı dönüp gitmek. Bu çelişkilerle geçirdim metropollerde ömrümü. Beden bir yerde gönül başka yerde. Bir şeyler yapmalıydım bir şeyler, vefa borcumu ödemek zorundaydım o topraklara ki ruhum da huzur bulsun. 2014’te Fatsambul Destanı’nı yazdım ve bir video kliple geçmişimizi geleceğe taşıdım. 32 dakikalık bu şiirsel dilde anlatımlı belgesel çalışmamı T.Y.S.D. Fatsa Şubesi’ne devrettim bir kuruşuna dokunmadan; sadece ve sadece üniversitelerde eğitim gören maddi durumu yetersiz Fatsalı öğrencilerimizin burs taleplerinde kullanılması üzere.

Başarılı olmuştum ama yetmiyordu bu bana. Hem 32 dakikaya da sığmamıştı zaten ‘Bizim Fatsa’. Mitolojide bir kayıp şehirden bahsedilir, ismi Atlantis. Bizim kasabamız da kaybolup gitmişti maalesef uzun süreçte. Elimden geldiğince korumaya çalışıp, geleceğimize küçük küçük notlar bıraktığım son çalışmayı da Atlantis’ten esinlenip üç yıl önce yazdım ‘Fatsantis, Bir Kayıp Şehrin Hikayesi’ni. Sırada bu çalışmanın fon müziklerini elde etmek ve bir video kliple taçlandırmak gerekiyordu. Bu albümle de yine hedeflenen üniversitelerde eğitim gören ihtiyaç sahibi Fatsalı yavrularımızın burs taleplerinin karşılanması” ifadelerini kullandı.

 BÜYÜK BİR BULUŞMA  

İyi bir müzik dinleyicisi olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Sırtında bağlaması ile Anadolu’yu gezen, sesine, yorumuna ve her şeyden ötesi insanlığına hayran kaldığım gerçek bir müzisyen dediğim Emre Yokuş’la çakıştı yolum. Kendisine projemden, beklentilerimden ve hedefimden bahsettim. ‘Merak etme, hedef öğrenciler ise gereği fazlasıyla yapılacak, böyle kutsal bir yolda sonuna kadar yanındayım her şeyimle’ demiş kolları sıvamıştı hiç beklentisiz. Stüdyolar, zaman zaman sabahlanan stüdyolar. Uzun ve yorucu çabaları sonucu ürettiği ve beklediğimiz, umduğumun çok üzerindeki müzikler beni bir kez daha hayran bırakmıştı kendisine ve müzisyenliğine. Bitirdik ve yine teslim ettik T.Y.S.D. Fatsa Şubesi’ne albümlerimizi. Her çalışma sonucu ben de huzura kavuştum ruhen doğduğum büyüdüğüm topraklara borcumu ödeyebildiğim için. Kısmet olursa üçüncü ve son bir çalışmam olacak ‘Bizim Fatsa’ için. O zaman da ismimiz yine birlikte yazılacak Emre Yokuş dostumla. Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum hem kendi adıma hem de öğrencilerimiz adına” diye konuştu. Çey-Rek Yapım imzasını taşıyan belgesel çalışmaya destek veren diğer isimler ise şöyle: Yönetmen Namık Uğur, Levent Gökçen, Zafer Güler ve İbrahim Özkara. Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika