Pakistan’ın Karaçi Kenti Yerleşim Merkezine Yolcu Uçağı Düştü


Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Karaçi kentinde bir yerleşim alanına düştü. Lahor-Karaçi seferini yapan uçakta ilk belirlemelere göre 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu. Uçak, Lahor’dan ülkenin en yoğun havalimanlarından Karaçi’deki Cinnah Uluslararası Havaalanı’na gidiyordu.
Yardım ekiplerinin, olay yerine ulaştığı belirtiliyor Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, yerleşim birimlerinin bulunduğu alana düşen uçağın enkazından yükselen dumanlar görülüyor. Kaza, ülkede Covid-19 salgını yüzünden durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasından birkaç gün sonra meydana geldi.
Pakistan’ın uçuş güvenliği sicili
Pakistan’da 2010’da özel havayolu şirketi Airblue’ya ait bir uçağın başkent İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu uçaktaki 152 kişi hayatını kaybetmişti. Bu, ülkenin tarihindeki en kanlı uçak kazasıydı .2012’de de Bhoja Air’a ait Boeing 737-200 tipi bir uçak, kötü hava nedeniyle Rawalpindi’de inişe geçtiği sırada düşmüş, uçaktaki 121 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirmişti.
2016’da da Pakistan Uluslararası Havayolları’nın bir uçağı, ülkenin kuzeyinden İslamabad’a doğru uçarken alev almış ve kaza sonucu 47 kişi hayatını kaybetmişti.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar