Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Sultangazi’de Maden Bölgesi İlanı

03 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Sultangazi’de Maden Bölgesi İlanı
Sultangazi’de Maden Bölgesi İlanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan bir alan maden bölgesi ilan edildi. Kuzey Ormanları’nda, Alibey Barajı’nın koruma havzasında  işletilen 13 maden ocağı,  Kuzey ve Güney olarak iki bölgede birleştirildi.

 

 

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından hazırlanan “Cebeci Maden Bölgesi Projesi”ne göre belirlendiği ifade edilen Cebeci Agrega Ocaklarının bulunduğu bölgede  işletilmekte olan ocakların 10’nunda kireçtaşı (kalker), diğer 3’ünde ise kumtaşı (grovak) üretimi yapılıyor.
Projede maden sahalarının işletme süreleri kireçtaşları için 25 yıl, kumtaşları için 44 yıl olarak planlandı. Toplam 1.000 ha’dan büyük bir alan için verilen ruhsatların yasa kapsamında tek bir şirkete devredilmesi gerekiyor.

 

 

Kuzey Ormanlarını yok ederek işletilen taş ocaklarının yarattığı toz ve hafriyat kamyonu terörü, Cebeci Köyü’nde ve Sultangazi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarafından protesto edilmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 40 metre uzunluğunda  duvar yapılacağını açıklanmıştı.KAYNAK : http://www.kuzeyormanlari.org/2018/08/01/sultangazide-maden-bolgesi-ilani/YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika