Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3258 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır

21 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır

  • Son dakika haberine göre Afrin operasyonu başladı. Diyarbakır’dan kalkan savaş uçakları belirlenen hedefleri bombalarken, Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı da terör örgütü PYD/PKK’nın işgal ettiği alanlara girdi. Öte yandan TSK, harekatı ‘Zeytin Dalı Harekatı başladı. Amaç kardeş halkı zulümden kurtarmak’ ifadeleriyle tüm dünyaya duyurdu. İşte Afrin’deki son durum…
  • Afrin operasyonu başladı! Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin operasyonu sahada fiilen başladı” açıklamasının ardından Türk savaş uçakları Afrin’deki hedefleri vurmaya başladı. TSK, harekatın adını “Zeytin Dalı” olarak duyurdu.“ZEYTİN DALI HAREKATI BAŞLATILMIŞTIR” TSK’dan yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı. son dakika olarak alınan habere göre Türk savaş uçakları Afrin’de terör örgütü PYD/PKK’ya ait gözlem noktasını vurdu.
  • ASKERİ KONVOY SURİYE TARAFINA GEÇİYOR Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında Türk tankları Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye geçiyor. Akşam saatlerinden itibaren Kilis’e gelen tanklar ile fırtına obüs topları, Kilis’in Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden geniş güvenlik önlemleri altında Suriye’ye geçiş yapıyor. Peyderpey tankların Suriye’ye geçişleri sürüyor.
  •  MİNNİĞ ASKERİ HAVAALANI VURULDU Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK’nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

    HULUSİ AKAR’DAN AÇIKLAMA: SADECE TERÖRİSTLER HEDEF ALINACAK Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı’nda, sadece teröristler ile barınak, sığınak, bina, silah, araç ve gerecin hedef alınacağını bildirdi. Akar, “Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir.” dedi.

    SURİYE, AFRİN’DEKİ OPERASYONU KINADI  Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin’e yönelik olarak düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nı “güçlü şekilde kınadığını” açıkladı.

    SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR PKK/PYD-YPG terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı öğrenildi

    .

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahat durun, dedik, durmadılar  ‘Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin’ dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. ‘Bak bunlar PKK’nın ta kendisidir’ dedik, ‘Bunlar PYD’dir’ dedik. ‘Bunlar aynıdır, YPG’dir’ dedik. ‘Rakka’ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları’ dedik, dinlemediler. ‘Peki siz bilirsiniz’ dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz.” dedi.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika