Dolar : Alış : 32.3389 / Satış : 32.3971
Euro : Alış : 34.6487 / Satış : 34.7111
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Korudağ Zeytin Çiftliği’nden Yeni Marka, “EDRA”

23 Şubat 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Korudağ Zeytin Çiftliği’nden Yeni Marka, “EDRA”
Korudağ Zeytin Çiftliği’nden Yeni Marka, “EDRA”

İzmir Alsancak İtalyan Sokağı’nda açtıkları mağaza ile markalaşma sürecini sürdüren Korudağ Zeytin Çiftliği, Çandarlı Havzası Zeytindağ Bölgesi’nde atıl bir araziyi rehabilite ederek 20 bin zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdiği toplam 500 dönümlük bir zeytinliğe sahip.

Kurdukları zeytinyağı üretim tesisi ile yetiştirme ve üretim aşamalarını tamamlayıp ürünlerini kendi markaları ile piyasaya sunmaya devam eden Korudağ Zeytin Çiftliği, Harvena’dan sonra Edremit tipi zeytin ağaçlarından elde edilen erken hasat soğuk sıkım ürünü EDRA markasıyla raflarda yerini aldı.

Türkiye’de Kurulan ilk Protoreattore teknolojisi

Korudağ Zeytin Çiftliği Sahibi Alican İper, kendilerini diğer bir çok markadan ayıran en önemli özelliklerinin kendi arazilerinde, kendi ağaçlarından elde ettikleri zeytinlerden, kendi tesislerinde sıkımlarını yaparak ürünlerini piyasaya kendi markaları ile sunmaları olduğuna dikkat çekti.

Bunun yanında çok farklı bir metotla üretim yaptıklarını, bunun İtalyan menşeili bir firmanın geliştirdiği yeni bir teknoloji olduğunu söyleyen İper, “Protoreattore adındaki bu teknoloji ile hazırlanan üretim hattı, Türkiye’de sadece bizim tesisimize kuruldu. Bunun farkını da şöyle anlatabiliriz.

Zeytin sonuçta bir meyve, içinde şeker var, ısıya maruz kaldığı zaman alkol ester oluşur. Zeytin sıkımı sırasında yıkanır, kırılır ve “malaksör” denen haznede zeytinin türüne göre yarım saat, 40 dakika yoğrulur. Bu sırada ısıyla beraber bir akkolleşme süreci başlar. Bu da zeytinyağının tüm değerlerini olumsuz yönde değiştirir, zeytinyağına zarar verir.

İtalyan bir firmanın geliştirdiği bu yöntem ile yoğurma süresi 40 dakikadan 70 saniyeye iniyor. Alkol açığa çıkmıyor, ürün zarar görmüyor. Bu da bize daha kaliteli yağ üretme imkanı sağlıyor” dedi. İper, bu sene piyasaya sundukları tüm ürünlerin bu hattan elde edilmiş zeytinyağları olduğunu da ifade etti.

EDRA raflarda

Şu an piyasada Harvena adını verdikleri Gemlik tipi ağaçlardan elde edilen, erken hasat, soğuk sıkım ürün olduğunu vurgulayan Alican İper, “EDRA markamız ise Edremit türü ağaçlarımızdan elde ettiğimiz yine erken hasat, soğuk sıkım bir ürün. Bir yandan ürün yelpazemizi genişletmeyi sürdürürken bir yandan da satış kısmına odaklandık.

Bu amaçla ilk mağazamız açıldı, ikinci markamız artık raflarda yerini aldı. Oluşturduğumuz saha ekibi ile ilk etapta İzmir ve Ege Bölgesi’nde A plus restoranlar ve kaliteli butik otellere gireceğiz. Ayrıca ürünlerimizi internet sitemiz https://www.korudag.com.tr/sanal-market.aspx adresinden de temin edilebiliyor” açıklamasında bulundu.

Her sene üretimimiz artacak

500 dönüm arazide 20 bin ağaçtan 600 ton zeytin, o zeytinlerden de ortalama 120 ton zeytinyağı alacaklarına dikkat çeken İper, “Şu an 100 ton zeytinden 20 ton zeytinyağı alıyoruz ama ağaçlarımız büyüdükçe her geçen sürede bu üretimimiz katlanarak artacak. Tonajımız arttıkça ihracat da gündeme gelecek. Çünkü İtalyan ve İspanyolların kaliteli sınıf zeytinyağları ile rekabet edebilecek bir ürün ortaya çıkarıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika