Dolar : Alış : 32.3389 / Satış : 32.3971
Euro : Alış : 34.6487 / Satış : 34.7111
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Gümüş suyu mücizeleri

15 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Gümüş suyu mücizeleri
Gümüş suyu mücizeleri

Kolloidal gümüş, popüler bir alternatif terapidir. Kolloidal gümüşün faydalı olduğunu savunanlar kanserden birçok hastalığa iyi geldiğini savunuyorlar. Peki, gümüş suyu nedir, gümüş suyu hakkında yeterince bilgi sahibi olmayanlar Koloidal gümüş suyu hakkında aşağıda vermiş olduğumuz bilgileri inceleyebilirler. İşte gümüş suyu hakkında tüm bilinmeyenler… Koloidal gümüş, bir sıvı içinde asılı olan küçük gümüş parçacıklarını tarif etmek için kullanılan terimdir. Koloidal gümüş içindeki gümüş parçacıklarının büyüklükleri değişebilir, ancak bazıları çok küçüktürler ki “nanopartiküller” olarak adlandırılırlar. Bu, 100 nm’den küçük ve çıplak gözle görünmez oldukları anlamına gelir. Modern antibiyotikler geliştirilmeden önce, koloidal gümüş çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklar için çok amaçlı bir çare olarak kullanılmıştır.  Gümüş suyu son zamanlarda, bazılarında antibiyotikleri veya bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonları tedavi etmek için diğer tıbbi tedavilerin yerini alabileceğini iddia ederek, popülerlik bir canlanma yaşadı.
Gümüş suyunun aynı zamanda en önemli faydalı arasında lyme hastalığı, tüberküloz ve hatta HIV / AIDS gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olabileceği bilinmektedir.

Kolloidal gümüş ne işe yarar?
Kolloidal gümüş suyunun oral olarak alındığında veya bir yara üzerine yerleştirildiğinde geniş antibakteriyel ve antiseptik etkileri olduğu söylenir.
Kolloidal gümüşün nasıl kullanıldığı tam olarak bilinmemektedir. Bununla birlikte, araştırmalar, hücre zarlarına zarar veren bakterilerin hücre duvarlarındaki proteinlere bağlandıklarını ileri sürmektedir . Bu gümüş iyonlarının hücrelere geçmesine izin verir, burada bakterinin metabolik süreçlerine müdahale edebilir ve DNA’sına zarar verebilir ve hücrenin ölümüne yol açabilir. Kolloidal gümüşün etkilerinin, gümüşün partiküllerinin büyüklüğüne ve şekline ve bunların bir solüsyondaki konsantrasyonuna bağlı olarak değiştiği düşünülmektedir. Gümüş iyonları, vücut sıvıları gibi neme temas ettiğinde gümüş parçacıklarından salınır.
Bunlar, kolloidal gümüşün tıbbi özelliklerini veren “biyolojik olarak aktif” parçası olarak kabul edilir.
Kolloidal gümüşün gümüş suyunun faydaları nelerdir?
Yapılan araştırmalar kolloidal gümüşün bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonların tedavisine yardımcı olabileceğini iddia ediyorlar. Zamanla, antibiyotikler enfeksiyonla mücadele etme yeteneklerini kaybederler. Gümüş suyunun,  enfeksiyonla savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı gumus-suyu-nedir-faydalari-nelerdir-12357871.jpg

Kaşıntıyı ve tahrişi azaltır  Kızarıklıklara ve kaşınan bölgeye gümüş suyu uygulamak o bölgedeki tahrişin ve kaşıntının azalmasına yardımcı olur. Özellikle güneş yanıklarına uygulamak o bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Sinüziti tedavi eder  Uluslararası Alerji ve Rinoloji Forumu’nda yayınlanan bir araştırmaya göre, sinüs enfeksiyonlarını kontrol etmek için yaygın olarak kullanılan koloidal gümüş suyu, burun spreyi olarak da faydalı olabilir. Tüm yüzeylere sürülerek mikroplardan arınmak için kullanılabilir. Ağır olmayan yaraların çabuk bir şekilde iyileşmesini sağlar. Gümüş suyunun eklem romatizması hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Prostat gibi hastalıklarda etkili olduğu bilinmektedir.

Gümüş suyu nasıl kullanılır?
Gümüş suyu ağız yoluyla kullanıldığında 6 dakika içerisinde etkisini gösterebilen bir üründür. Kolloidal gümüş suyu, gümüş parçacıklarının saf su içerisinde homojen olarak dağılmış halidir. Çözülen gümüş partikülleri aynı elektrik yüküne sahip oldukları için birbirini iterler. Bu sayede çözücü içerisinde tamamen homojen olarak dağılmış olur. Gümüş partiküllerinin aynı elektrik yüküne sahip olup birbirini itmesi ve homojen olarak dağılması, vücutta yığılma yapmamasına olanak sağlar. Belli bir süre dolaşım sisteminde görevlerini tamamladıktan sonra sindirim sistemi yoluyla dışarı atılırlar. Hem homojen olup birbirine temas etmemesi, hem de sindirim sistemi yoluyla kolaylıkla atılabilmesi özelliklerinden dolayı, kolloidal gümüş suyu hiçbir yan etkiye ve kalıcı etkiye sahip olmadığı söylenmektedir.

İçilebilen Maden: Gümüş Suyu Faydaları ve Zararları

Kolloidal gümüş suyu tıbbi çalışmalar için kullanılabilen bir sudur. Gümüş çok eski tarihlerden beri hem değerli hem de şifalı bir maden olarak tanınır. Gümüşün antibiyotik etkileri her dönem için kabul edilmiştir. Bu nedenle eski çağlarda, gümüşten yapılan çatal ve bıçaklar kullanmak ya da gümüş kaplarda yemek yiyip gümüş kupalardan bir şeyler içmek önemli olmuştur. Searle İlaç Şirketi kurucusu Alfred Searle, 1900’lü yılların başında yazdığı bir kitapta, kolloidal gümüşün sağlık çalışmalarındaki önemini açıkça belirterek konu hakkında görüş bildirmiştir. Kolloidal gümüş suyu, harici ve dâhili olarak kullanılır. Peki, ne gibi faydaları vardır, zararları nelerdir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtları.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı fft16_mf12357853-gümüş-suyu.jpg

Kolloidler, bir maddenin en küçük biyolojik şeklidir ve homojen görünümlü heterojen karışımlar olarak tarif edilir. Çok küçük olan bu karışımlar hücre zarından kolayca geçebilirler. Kolloidal gümüş ise görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. Bu parçaların buhar damıtımlı su içinde bekletilmesiyle kolloidal gümüş suyu elde edilir. Gümüş suyu, 1930’ların ortalarına kadar Amerika’da ilaç olarak kullanılmıştır. O yıllarda pahalı bir ilaç olsa da gümüşün antibiyotik etkisinden faydalanıldığı bilinir. Özellikle enfeksiyon tedavisinde kullanıldığı bilgisi mevcuttur. Penisilinin bulunmasıyla kolloidal gümüş suyu yerini bu yeni ilaca bırakmıştır. Syracuse Tıp Fakültesinden Dr. Robert O. Becker, 1970’li yıllarda koloidal gümüş hakkında uzun araştırmalar yaparak onun sadece zararlı bakterileri değil aynı zamanda zararsız bakterileri de öldürdüğünü kanıtlar. Kolloidal gümüşün birkaç çeşidi olup farklı amaçlarla kullanılır. İlaç olarak kullanılan, saf su ve 999.9 saflıkta gümüşten elde edilen kolloidal gümüş suyu, belirli standartlarda üretilmeli ve sertifikalı olmalıdır. Ayrıca ilaç olarak kullanılacaksa mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Kolloidal gümüş suyu faydaları, bilimsel olarak netlik kazanmış değildir. Üstelik doz aşımlarının ortaya çıkaracağı yan etkiler, oldukça ciddi boyutlara ulaşabilir. Bazı kurum ve kuruluşlar ise suyun faydalarının çok abartıldığını, aslında güvenilir olmadığını vurgular. Gümüş suyu tedavisi hakkında farklı görüşler vardır. Kronik hastalıkları olanların ve düzenli ilaç kullananların, doktora danışmadan kullanmaları çok sakıncalıdır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ad795-15370006_1017118741766834_4826982579831554386_o.jpg

1900’lü yıllarda ilaç olarak kullanımı yaygınlaşan kolloidal gümüş suyunun faydaları hakkındaki görüşler farklı olmakla birlikte genel olarak şöyle sıralanabilir: Kolloidal gümüş suyunun, bağışıklık sistemine destek olup güçlenmesine yardımcı olduğu konusunda görüşler vardır. Enfeksiyon giderici olması özelliği ile önemli hastalıkların tedavisinde kullanılacağına inanılır. Gümüş suyu kanser, HIV, aids ve zona gibi hastalıklar için şifalıdır diyenlerin sayısı epeyce çoktur. Sinüzit, yara bakımı, siğiller, konjuktivit, kulak enfeksiyonları, soğuk algınlığı, zatürre gibi hastalıklarda da faydalı olduğu hakkında görüşler bulunur.Gümüş suyu sivilce tedavisi ile egzama ve sedef hastalığı tedavisinde de kulla nılabilir. Gümüş suyunu savunan bazı araştırmacılara göre gümüş parçacıkları, sağlıklı hücrelere zarar vermeden mantar, bakteri ve virüslerin yayılmasını engeller. Ancak bu sonuçların, hangi dozlarda, hangi yoğunluktaki çözeltilerde alınabileceğine dair onaylanmış tıbbi ve bilimsel bir veri yoktur.

Gümüş suyu portakal suyu gibi tazesi makbuldür.

Gümüş suyu akciğer kanseri için faydalıdır görüşünü savunanlar olsa da karşıt görüşte olanlar da vardır. Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi’ne göre gümüş esansiyel bir mineral olmadığı için fizyolojik olarak insan vücudunu etkileyemez. Ancak konuyla ilgili bilimsel kanıtlar ve klinik bulgular yoktur. Dr. Brent A. Bauer – Mayo Clinic ise koloidal gümüş suyu hangi oranlarda kullanılırsa güvenlidir ya da hangi oranlar doz aşımını oluşturur konusunda net bir bilginin olmadığını söyler. Yan etkilerinin ne olduğunun bilinmemesine de dikkat çeker.Kolloidal gümüş suyu kanser tedavisinde kullanılır görüşünü savunanlar, gümüşün kanserli hücreleri tedavi edip normal hücre haline dönüştürdüklerini ve kanserli dokuları iyileştirdiklerini iddia eder. (Kaynak; Doktor Robert O. Becker “Body Electric and Cross Currents” adlı kitabı ve İsveç’deki Karolinska Institute’sünden Dr. Bjorn Nordstrom’un araştırmaları.) Kolloidal gümüş suyu bir anti-inflamatuar ilaçtır. Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) araştırmacıları, kolloidal gümüş ile tedavi edilen iltihaplı bir cildin, 72 saatlik süreç içinde normal deri konumuna dönmeye başladığını tespit etmişlerdir. Koloidal gümüş suyunun doktor görüşü alınmadan kullanılması önerilmez. Devamlı olarak en fazla 14 gün kullanılabilir. Daha fazla kullanılması doğru değildir. Gümüş suyu rahatsızlıklara uygun olarak kullanılması gereken bir sıvıdır. Hastalıklara göre kullanım şekilleri şöyledir: 2 – 5 damla olarak direk cilde uygulanabilir. Sedef ve egzama gibi hastalıklardaki kullanım biçimidir. 1 damla olmak kaydıyla ağızdan alınabilir. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için uygulanan kullanım şeklidir. Gümüş suyu içilir mi sorusunun da yanıtıdır. Konjunktivit için 1-2 damla kullanılabilir. Konjunktivit göz bezi ve göz kapağı astarında oluşan iltihaplı mukoza hastalığıdır. Bakteriyel ya da viral enfeksiyondur. Virüs ve bakterilere karşı önlem almak için kullanılabilir. Herhangi bir yarayı dezenfekte etmek için üzerine 1 damla gümüş suyu uygulanabilir. Grip ve nezle sırasında, burun spreyine 5 damla eklenerek buruna doğrudan püskürtülme şeklinde kullanılabilir.

        O seni öldürmeden sen onu öldür .

Gümüş, ağır bir metal madeni olduğu için vücuttan atılması kolay değildir. Yüksek oranda ve bilinçsizce kullanılan gümüş suyu tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Fazla kullanılması halinde zehirlenmeler meydana gelir. Yapılan bazı araştırmalar, zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileri de öldürdüğünü kanıtladığı için tehlikeli olabilir. Çünkü kolloidal gümüşün bağırsaklarda yer alan faydalı bakterileri öldürdüğü bilimsel olarak tespit edilmiştir. Uzun süre gümüş suyu kullanımı sonucunda, ten renginde mavileşme olabilir. ‘Arjiri’ isimli bu hastalıkta; deride, tırnaklarda ve diş etinde mavileşmeler oluşur. Vücutta biriken gümüş parçacıklarının temizlenmesini sağlayacak bir yöntem henüz bulunmuş değildir. Bu durum ölünceye kadar devam edecek kalıcı bir sorundur. Doktor önerisi alınmadan kullanılması zehirlenmeye kadar varan kötü sonuçlar doğuracağı için gelişi güzel kullanmamanız tavsiye edilir.

Kanıtlanmış En İyi 8 Kolloidal Gümüş Suyu Faydaları

  1. Antibakteriyel. …
  2. Yara Bakımı / Cilt Sağlığı …
  3. Pembe Göz / Kulak Enfeksiyonları …
  4. Antiviral- Virüslere Karşı Etkili. …
  5. Anti-inflamatuar. …
  6. Sinüzit. …
  7. Soğuk Algınlığı / Grip. …
  8. Zatürre (Pnömoni)
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı fft16_mf12357853-gümüş-suyu.jpg

Gümüş Suyu Nasıl Yapılır? ~Son yıllarda en çok konuşulan ve ilgi çeken, antibiyotiklerden kat ve kat daha üstün olduğu iddia edilen Gümüş suyu ile ilgili bilgileri ve evde gümüş suyu yapmak için gerekli malzemelerin listesi ve ince detayları yazımızdadır.

Gümüş Suyu Nasıl Yapılır?

Gümüş Suyu; antibiyotiğe ihtiyaç duyulan ve antibiyotiğin yetersiz kaldığı hemen tüm alanlarda aktif olarak kullanılır. Ancak antibiyotikten farkı; tamamen doğal bir karışım olma özelliği sebebiyle; her türlü yan etkiye uzaklığı ve metabolizmada herhangi bir yok edici etkiye sahip olmamasıdır. ” Gümüş Suyu” oral yolla alındığı zaman; 6 dakika içinde etkisini göstermeye başlar. Basitçe söylemek gerekirse kolloidal gümüş suyu, gümüş parçacıklarının saf su içerisinde homojen olarak dağılmış halidir. Çözülen gümüş partikülleri aynı elektrik yüküne sahip oldukları için birbirini iterler. Bu sayede çözücü içerisinde tamamen homojen olarak dağılmış olur. Gümüş partiküllerinin aynı elektrik yüküne sahip olup birbirini itmesi ve homojen olarak dağılması, vücutta yığılma yapmamasına olanak sağlar. Belli bir süre dolaşım sisteminde görevlerini tamamladıktan sonra sindirim sistemi yoluyla dışarı atılırlar. Hem homojen olup birbirine temas etmemesi, hem de sindirim sistemi yoluyla kolaylıkla atılabilmesi özelliklerinden dolayı, kolloidal gümüş suyu hiçbir yan etkiye ve kalıcı etkiye sahip değildir.

En iyi gümüş suyu kendi yaptığın gümüş suyudur.

Gümüş Suyu, boyutları nano olması nedeni ile hücrelerin içine girebilir. Bakteri ve virüslerin içerisine girerek onları parçalar. Parçalanan bakteri ve virüsleri vücudumuz dışarı atar: 650 farklı bakteri ve virüse karşı son derece etkilidir. Dikkat edilecek en önemli konu 99,99 ayarında saf gümüş çubuk kullanmaktadır. Bunun dışındaki kullanılacak gümüş veya metal karışımlı çubuklar sağlığınıza ciddi şekilde zarar verir. Güvendiğiniz kuyumculardan bu konuda bilgi alabilirsiniz. Gümüş suyu yapmak için Distile su kullanmalısınız yani musluk suyu ile yapılmamalıdır.(0,00 ppm olmalıdır) Gümüş suyunu hazırlayacağınız kap, cam olmalıdır ve plastik gibi maddelerle temas etmemelidir. Gümüşleri elektrolize etmek için düşük voltaj en uygundur. Gümüş çubukları kavanoz içine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Elektroliz devam ederken Gümüş çubuklar karardıkça, fişi çekerek çubukları pamuk veya peçete yardımıyla temizleyiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ad795-15370006_1017118741766834_4826982579831554386_o.jpg

Gümüş suyunu yaparken TDS metre ile suyu ölçünüz, (Fişi çekiniz), istediğiniz PPMe geldiyse , kağıt filtrede süzdükten sonra ışık ve güneş almayacak bir kaba koyarak oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabına koymayınız, güneş altında bırakmayınız. Bazı kaynaklar hazırlanan gümüş sularının sarı olmasını kaliteli olduğunun göstergesi kabul ederken bazı üreticiler ise berrak rengi savunmaktadır! Hazırlanan gümüş suyu distile su ve belirli bir voltaj ile yapılması durumunda 10-12 saat elektroliz yapılması ile berrak olabilir.1 gün karanlık bir yerde beklemesi durumunda suyun sarı rengi aldığını göreceksiniz.
Editör : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika