Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İngiliz hava savunmasından Rusya’ya karşı Londra’yı vururuz’ tehdidine hazırlık

10 Temmuz 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İngiliz hava savunmasından Rusya’ya karşı Londra’yı vururuz’ tehdidine hazırlık
İngiliz hava savunmasından Rusya’ya karşı Londra’yı vururuz’ tehdidine hazırlık

Ukrayna’ya silah yollamaya devam eden Batılı ülkeler Rusya’nın radarında. Rusya’nın ‘Londra’yı dakikalar içinde yok ederiz’ tehdidini göz önünde bulunduran İngiltere, tedbirleri elden bırakmıyor. İngiltere tarafından Polonya’ya konuşlandırılan Sky Sabre Hava Savunma Sistemi ile ilgili yeni gelişme yaşandı.Ukrayna’ya saldırılarına devam eden Rusya, ABD başta olmak üzere diğer Batılı ülkeleri panikletmeye devam ediyor. Ukrayna’ya gönderilen silah yardımlarına karşı art arda açıklama yapan Rusya ilk önce ABD ile ‘çatışma ihtimali olabilir’, sonrasında da ‘Londra’yı dakikalar içerisinde vurabiliriz’ tehdidinde bulunmuştu.

Kısa süre önce Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, denizden fırlatılan yüksek hassasiyetli füzeyle Odessa bölgesinde Liman yerleşim birimi civarında İngiltere’den Ukrayna’ya teslim edilen 2 Harpoon kıyı füze sistemini yok ettiklerini açıkladı. Rus ordusunun taarruzlarını sürdürdüğünü belirten Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde Oçakov şehri yakınlarında Ukrayna Bölgesel Savunma Birliklerinin ateş altına alındığını ve bunun sonucunda 290’a yakın Ukrayna askerinin ve 29 askeri zırhlı aracın etkisiz hale getirildiğini bildirmişti…

Haziran ayında ise Ukrayna’ya yardımlarını sürdüren Batılı ülkelere tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun “Şeytan II” olarak nitelediği Sarmat isimli kıtalararası balistik Rus füzesinin bu yılın sonuna kadar kullanılmaya başlayacağını açıklamıştı. İngiliz basını, daha önce “Şeytan II” füzesinin 13 dakika içinde Rusya’nın batısından Londra’ya ulaşabileceğine dikkat çekmişti. Bu füzenin dünyanın en uzun menzilli kıtalararası balistik füzesi olduğu düşünülüyor.

Savaşın Ukrayna’yı aşıp tamamen AB’ye gelme ihtimalini düşünen İngiltere yeni bir hamle yaptı. İngiltere, Polonya’da tedbirleri sıkı tutuyor. İngiltere tarafından Polonya’ya konuşlandırılan Sky Sabre Hava Savunma Sistemi, Temmuz ayı başında gerçekleştirilen tatbikatın ardından tam operasyonel kabiliyete (FOC) ulaştı. Ukrayna-Rusya Savaşının başlamasının ardından Nisan 2022 tarihinde İngiltere, Polonya’ya 80 asker ve Sky Sabre Hava Savunma Füze Sistemi konuşlandırmıştı. Nisan ayından itibaren faaliyetlerine başlayan sistemin Mayıs ayında başlangıç operasyonel kabiliyete (IOC) kavuştuğu açıklanmıştı.

İngiltere tarafından işletilen Rapier Hava Savunma Sistemi’nin yerini almaya başlayan Sky Sabre, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından da kullanılan MBDA UK üretimi CAMM Füzeleri, Saab Giraffe Radarı ve Rafael üretimi Komuta Kontrol Sistemi’nden oluşuyor. Her Sky Sabre bataryasında 3 adet füze fırlatma aracı bulunurken, her fırlatıcı araçta 25 kilometre menzile sahip 8 adede kadar CAMM füzesi taşınabiliyor.

Kasım 2021’de Polonya tarafından Kısa Menzilli Hava Savunma Sistemi tedariki için yürütülen Narew projesinde CAMM füzesi, Polonya’nın yeni orta irtifa hava savunma füzesi olarak seçilmişti. Narew projesi kapsamında tedarik edilecek sistem, Polonya üretimi komuta kontrol sistemi ve  ZDPSR Soła Radarı ile CAMM füzelerini kullanacak.

Polonya, Narew sisteminin ilk iki bataryasının siparişini Nisan 2022’de verdi.. Eylül ayından itibaren teslim edilmesi planlanan Narew sistemlerini kullanacak Polonya’lı askerler, halihazırda İngiltere tarafından Polonya’ya konuşlandırılan Sky Sabre sisteminde eğitim görüyor… Haber Editörü; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika