Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Singapur F1’de Ferrari pilotları kabus yaşarken Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanan isim oldu

18 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Singapur F1’de Ferrari pilotları kabus yaşarken Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanan isim oldu
Singapur F1’de Ferrari pilotları kabus yaşarken Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanan isim oldu

2017 Formula 1 şampiyonasının 14. yarışı olan Singapur GP’de Ferrari pilotları kabus yaşarken Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanan isim oldu. Yarıştan kısa süre önce başlayan hafif yağmurun ardından yarış ıslak zemin lastikleriyle normal bir şekilde başladı.

Pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ilk başta yerini koruyacak gibi görünse de, takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in Red Bull pilotu Max Verstappen ile temasından nasibini aldı. O an aracında hasar alan Vettel, birkaç yüz metre sonra spin atarak yarışa veda etti. Bu pilotlar arasında yaşanan kaza yarıştan sonra incelenecek.

İlk turda yaşanan kazalardan en avantajlı çıkan isim şampiyona lideri Lewis Hamilton oldu. İlk turda liderliği ele geçiren Hamilton, yarışa 3 defa güvenlik aracı girmesine rağmen yarış sonuna kadar yerini korudu ve çok rahat bir zafer kazandı. Yarışa kadar tüm seanslarda hızlı görünen Red Bull, yarışta hem ıslak hem de kuru zeminde yavaş kaldı. Daniel Ricciardo, yarışı 2. sırada tamamlayarak bir kez daha Singapur’da podyuma çıkmış oldu.

Singapur’da podyumu tamamlayan isim Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas oldu. Bottas, galibiyet mücadelesinden uzakta kalsa da, güvenlik araçlarının da yardımıyla ön gruba yakın bir yerde yarışı tamamladı. Güvenlik aracı duraklamaları ve yağmurun etkisi ile yavaş ilerleyen yarış, tur üzerinden değil 2 saat sınırına göre tamamlandı.

Bol kazalı ve sorunlu yarışı Toro Rosso’dan Carlos Sainz 4. sırada tamamladı ve İspanyol sürücü F1’deki en iyi sonucunu elde etti. Onu Force India’dan Sergio Perez takip etti.

FIA Singapur GP’si startının hemen ardından Ferrari pilotları Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel ve Max Verstappen arasında yaşanan kaza ile ilgili bir ceza vermedi.

Vettel, Verstappen ve Raikkonen üçlüsü liderlik için ilk virajda yan yana geldi. Verstappen, iki Ferrari pilotunun arasında sıkışması sonucu solundaki Raikkonen’e temas etti.

Bunun üzerine Fin pilot spin atarak takım arkadaşı Vettel’e çarptı. Aracının kontrolünü tamamen kaybeden Raikkonen, Verstappen ve Alonso’yu da önüne katarak büyük bir kazanın ortasında kaldı. Bu sırada Vettel yola devam etmeyi başardı fakat aracının büyük hasar alması sebebiyle saniyeler sonra spin atarak yarış dışı kaldı.

Yarış sonrası röportajlarda her iki Ferrari pilotu da suçu üstlenmediler. Verstappen ise Vettel’in hatalı olduğunu ve hamlesinin “çok da zekice olmadığını” söyledi. Buna karşın FIA, yaptığı yarış sonrası incelemesinin ardından “üç pilotun da tamamen ya da çoğunlukla hatalı olmamasından dolayı” kazaya karışan üç pilotun da ceza almayacağı duyuruldu.

Yayınlanan bildiri şu şekilde, “Hakemler video kanıt üzerinden olayı incelediler, 5 numaralı aracın pilotu Sebastian Vettel’den, 7 numaralı aracın pilotu Kimi Raikkonen’den, 33 numaralı aracın pilotu Max Verstappen’den ve takımların temsilcilerinden olayı dinlediler.” “7 numaralı araç çok iyi bir kalkış yaptı ve sol tarafından 33 numaralı aracı geçmeye çalıştı.”

“Bu sırada yavaş bir kalkış yapan 5 numaralı araç pistin sol tarafına doğru hareketlendi. 33 numaralı ve 7 numaralı araçlar, 5 numaralı araç ile temas ederek bir zincirleme bir kaza başlattılar ve bir sonraki virajda 14 numaralı araca (Fernando Alonso) çarptılar.” “Hakemler hiçbir pilotun tamamen veya çoğunlukla hatalı olmadığına karar verdi. Dolayısıyla bir ceza verilmeyecek.” Sezon sonunda koltuğunu kaybedecek olan Renault pilotu Jolyon Palmer, 6. olarak bu sene ilk puanlarını kazandı.

Editör; Cem Bayram SEÇEN

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika