Dolar : Alış : 32.1573 / Satış : 32.2152
Euro : Alış : 34.9622 / Satış : 35.0252
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ABD’den Kuzey Kore’ye çok sayıda askeri seçeneğimiz bulunuyor

04 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ABD’den Kuzey Kore’ye çok sayıda askeri seçeneğimiz bulunuyor
ABD’den Kuzey Kore’ye çok sayıda askeri seçeneğimiz bulunuyor

Kuzey Kore hidrojen bombası denedi, 6.3’lük deprem oldu! Yeni geliştirdiği hidrojen bombasını dünyaya gösteren Pyongyang yönetimi, ardından bombayı test edip mükemmel bir başarı yakalandığını duyurdu. ABD ve Çin, test sırasında dev bir patlamanın ardından 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. İlk depremin ardından aynı noktada bu kez 4.6 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı daha tespit edildi. Gelişmeleri dünya televizyonları yayınlarını keserek verdi, Kuzey Kore’den peş peşe son dakika haberleri geliyor. ABD lideri Trump, dakikalar önce yazdığı Twitter mesajında Kuzey Kore’yi haydut devlet olarak tanımladı ve Kim Jong-un’un tek bir şeyden anladığını vurguladı.

Trump’ın sözünü ettiği şık, elbette askeri müdahale. Bağımsız sismik gözlemci NORSAR, patlamanın 120 kilotonluk bir etki yarattığını tahmin ediyor. 1 kiloton, 1000 ton TNT’nin patlamasına eş değer. Japon Meteoroloji servisi, gerçekleşen patlamanın önceki nükleer testlerden en az 10 kat daha güçlü olduğunu açıkladı. Hidrojen bombası testini Kuzey Kore’yi sert şekilde kınayan Çin, sınırda muhtemel radyasyon hareketlerini izliyor. Dünyanın korktuğu oldu, Kuzey Kore altıncı nükleer testine imza attı. Bu kez test edilen, dünyanın en tehlikeli silahı: Hidrojen bombası!Kuzey Kore Merkezi haber Ajansı (KCNA), önce Kim Jong-un’un bir hidrojen bombasını incelerken fotoğraflarını servis etti. Pyongyang, fotoğraflarla birlikte ileri düzeyde bir nükleer silahı başarıyla ürettiğini dünyaya ilan etti. Hidrojen bombası, atom bombasından çok daha güçlü bir silah ve şehirleri yok edebilme kapasitesine sahip.Bu gelişmeden saatler sonra bu kez asıl deprem gerçekleşti.

Kuzey Kore’nin giriştiği yeni nükleer test nedeniyle 6.3 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Depremlerden sonra Türkiye saatiyle 09.30’da duyuru yapan Kuzey Kore, hidrojen bombası denemesini tam başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Bağımsız sismik gözlemci NORSAR, patlamanın 120 kilotonluk bir etki yarattığını tahmin ediyor. 1 kiloton, 1000 ton TNT’nin patlamasına eş değer. Çin Deprem Yönetim Merkezi de, bir patlamanın ardından 6.3 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini resmen duyurdu. Resmi sitede yer alan açıklamaya göre, yerel saattle 11.30’da meydana gelen sarsıntının kaynağı yer üstünde sıfır metrede. Çin, ilk depremin ardından aynı noktada 4.6 büyüklüğünde yeni bir depremin olduğunu duyurdu.

Sınırda radyasyon izleniyor Pekin yönetimi, sınır boyunca ortaya çıkabilecek muhtemel radyasyonun gözlendiğini resmen açıkladı. Japon Meteoroloji servisi ise gerçekleşen patlamanın önceki nükleer testlerden en az 10 kat daha güçlü olduğunu açıkladı. Pyongyang’ın daha önce yaptığı nükleer testlerden sonra da depremler kaydedilmişti. Ekim 2006’da 4.3, Mayıs 2009’da 4.7, Şubat 2013 ve Ocak 2016’da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Son olarak Eylül 2016’da Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme 5.3’lük depreme yol açmıştı. Söz konusu test, 10 kilotonluk güce sahipti.

Trump’tan ilk tepki: Tek bir şeyden anlar! Pyongyang yönetiminin nükleer hamlesi dünyayı şoka uğrattı, diplomasi alanında hareketlilik var. ABD lideri Donald Trump, testten sonra Twetter hesabından yazdığı mesajda, “Kuzey Kore, büyük bir nükleer deneme yaptı. Eylemleri ve söylemleri ABD’ye çok hasmane ve tehlikeli olmaya devam ediyor” dedi. ABD Başkanı, devamında “Kuzey Kore, yardım etmeye çalışan ancak bunda başarısı az olanÇin için de büyük tehlike ve utanç kaynağı olan bir haydut devlet. Daha önce onlara da söylediğim gibi; Güney Kore, Kuzey Kore’ye yönelik yatıştırma görüşmelerinin işe yaramadığını görüyor. Onlar sadece tek bir şeyden anlar!” diye yazdı. Trump, önceki saatlerde de Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefonda görüşmüştü. Çin ise, denemeyi güçlü şekilde kınadığını belirterek Kuzey Kore’den yanlış hareketlerini durdurmasını istedi. Pekin yönetimi, Pyongyang’ın en önemli müttefiki konumunda bulunuyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, nükleer testi pervasızca olarak niteledi ancak halihazırda bir askeri müdahale ihtimalinin iyi bir fikir olmayacağını vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, nükleer test için derin bir endişe duyduğunu ilan etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye hızlı bir şekilde yanıt vermesini istedi. Fransa lideri Macron’la telefonda görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Avrupa Birliği’ni Kuzey Kore’ye karşı harekete geçmeye çağırdı.

Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesinin ardından, ABD Başkanı Trump askeri yetkililerle bir araya geldi. Kritik toplantının ardından ABD Savunma Bakanı Mattis bir açıklama yaptı. Mattis, ‘Kuzey Kore tehditlere devam ederse, karşılık vereceğiz. Çok sayıda askeri seçeneğimiz var. Başkanı bilgilendirdik’ dedi. Beyaz Saray’daki kritik toplantının ardından ABD Savunma Bakanı Mattis, Kuzey Kore’ye yönelik askeri operasyonun sinyallerini verdi.

‘ÇOK SAYIDA ASKERİ SEÇENEĞİMİZ BULUNUYOR’ Mattis “Kuzey Kore, tehditlere devam ederse, masada çok sayıda askeri seçeneğimiz bulunuyor. Başkan Trump’ı bu konuda bilgilendirdik” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump saatler önce, kritik bir toplantıya imza atacaklarını açıklamıştı. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore ile işbirliği yapan ülkelerle ticareti durdurmayı düşünüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika