Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ayvalık Halkı Tacize ve Tecavüze Hayır Dedi !…

05 Mayıs 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Ayvalık Halkı Tacize ve Tecavüze Hayır Dedi !…
Ayvalık Halkı Tacize ve Tecavüze Hayır Dedi !…

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli ve kurul üyelerininbu gün yaptıkları basın açıklamasında “Kızgınlık ve Öfke” bir aradaidi. Çocukların tecavüze ve istismara uğramalarını içlerine sindiremeyen çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık ”Susmadık, Susmayacağız Tecavüze Sessiz Kalmayacağız” şeklinde sloganlar ile uyarılarını ve kızgınlıklarını öne çıkardılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Erginin de katıldığı basınaçıklamasına, Ayvalık’ta bulunan parti ilçe başkanları Ayvalık Belediye MeclisÜyeleri, Ayvalık Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarları, STK ların yanısıra çoksayıda vatandaş katılarak tepkilerini gösterdiler…

Karayelli ” 483 ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARA MARUZ BIRAKILDI”

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli , basınaçıklamasında” Bugün Ayvalık Kent Konseyi’nin organizasyonunda tacize vetecavüze uğrayıp istismar edilen çocuklarımızın çığlığı olmak, birliktehaykırmak, bu gidişe DUR! demek için buradayız. Ne yazık ki Türkiye’de her 4çocuktan biri istismar mağduru.

2019 yılının ilk üç ayında 483 çocuk cinselistismara maruz bırakıldı. Son yıllarda ülkemizde çocuğun cinsel istismarıgiderek artan bir süreç izlemektedir. Çünkü önlemeyi konuşmuyoruz. Önleyicitedbirler almıyor ve önleyici tedbirlerden olan yasaları uygulamıyoruz. Geçenyıl Adana da 3 yaşındaki çocuğa yapılan istismar ile sokaklara çıkmıştık.

Neoldu? o olaydan sonra kaç çocuk istismarcısı çocuğun rızası vardı denilerek yada adli tıp raporuna göre bile serbest bırakılmadı mı? Daha geçen hafta 25öğrenciye sınıfta uzun süreli istismar nedeniyle tutuklanan ve davalarıbirleştirilmeden devam eden duruşmada hakim’in tahliye kararından canı yanan ailelerle konuştuk biz.

Daha önce Tokat’ta aynı suçtan yargılanan ve görevden alınmayarakBurhaniye’de görevine devam ettirilen bir öğretmenin tacizlere devam etmesi ileyanı başımızda Burhaniye’de geçtiğimiz hafta yaşananlar ve Küçükçekmece’deevinin önünde kendi sokağında hem de Çocuk Bayramında ufacık masum bir yavruyayaşatılan facia …

“TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALIDIR”

Bunlar bizler ve devlet yetkilileri önlem almaz, gerekeniyapmazsa ne ilk ne de son olacak. Bu metropold’en köylere yayılan bircezasızlığa güvenme hali yansımasıdır. Siz sokakta oynayan çocuğun faili tahrikettiğinden söz edemezsiniz, ama siz dışarıda oynayan çocuğa bu istismarı yapanyaratığa, alacağı cezanın varlığını hissettireceksiniz. Çocuğu koruyanpolitikalar geliştireceksiniz.

Hukukun üstünlüğüne inanaraksorunları çözeceğine güvendiğimiz yasalarımızın, toplumsal huzuru ve adaletisağlayacak şekilde yerinde uygulanmamasıdır. Çocuk istismarı ve tecavüzinsanlık suçudur, tecavüz meşrulaştırılamaz en ağır şekildecezalandırılmalıdır. Bilimsellikten uzak, çocukların üstün yararını gözetmeyeneğitim, liyakatten uzak öğretmen atamaları, eğitim kurumlarında yaşanan tacizolayları karşısında gereken önlemlerin alınmaması ve uygulanmayan yasalar.

Önlem almak ve suçlamak için bir kereden bir şey olmaz diyen dehşetlekarşıladığımız zihniyetler… Hepsinin temelinde de toplumsal cinsiyeteşitsizliği konusunda keyfiyete varan, eşitliğe inanmayan uygulamalargelmektedir.

Çocukların suçtan korunması, suça sürüklenmekten korunması,ayrımcılığa uğramaksızın her türlü temel hak ve özgürlüklerinin güvence altınaalınması, cinsel şiddet ve sömürüden, her türlü ihmal ve istismardan korunmasıöncelikle devletlerin yükümlülüğü altındadır.

 “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ GÜNDEN GÜNE DERİNLEŞİYOR”

Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara KarşıKorunması sözleşmesi, Çocuk Hakları sözleşmesi ve İstanbul sözleşmelerine uyulmalıdır. 

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği günden güne derinleşirken, bueşitsizliği önlemesi gereken iktidar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okul müdürlerine,rektörlere, ders kitaplarına hatta medyaya kadar yapılan cinsiyetçi açıklama veuygulamalar ile toplumsal sorunun derinleşmesinde pay sahibidir.

Daha kaç çocukistismara uğramalı ki; yargılama süreci uzamadan ceza verilsin ve mücadeledetoplumsal birlikteliğe ulaşalım. Bizler çocuklarımızın sokaklarında güvenleoynayacağı bir ülkeyi yaratmak zorundayız. Bunun için bütün toplumsal taraflartopyekün mücadele etmelidir.

Varolan yasalarımızın doğru ve yerinde uygulanmasıyanında sorgulayan, itaat etmeyen, haksızlığa karşı duran, cinsiyet eşitliğinisavunan bireyler yetiştirmeliyiz. Çocuk susmaz, susmamalı. Unutmayın dün 5yaşında evinin önünde sokağında oynayan çocuk tecavüze ve istismara uğradı.Peki ya yarın” diyerek uyarılarda bulundu. Basın açıklamasının ardından alandan ayrıldılar.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika