Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Başkan Gencer , “Ayvalık ve Türk Zeytinyağı Adına Gurur Verici ”

21 Mayıs 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Başkan Gencer , “Ayvalık ve Türk Zeytinyağı Adına Gurur Verici ”
Başkan Gencer , “Ayvalık  ve  Türk  Zeytinyağı  Adına  Gurur Verici ”

 

 

1937 yılından bu yana zeytincilikle uğraşan Ayvalık Köklü Zeytincilik, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ürünü ile Amerika’da dünya ikinciliği, Türkiye’den altın, Tokyo’da yapılan Olive Japan yarışmasından bir gümüş ödül aldı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, başarıyı ‘gurur verici’ olarak nitelerken, amacın yerel markaların çoğalması ve dünyada Ayvalık ve Türkiye’yi iyi tanıtabilmesi olduğunu vurguladı.

 

 

Dünyanın en önemli zeytinyağı yarışmalarından New York’ta yapılan 2018 yılı Dünyanın en iyi zeytinyağları yarışmasında ( WORLD’S BEST OLİVE OİLS FOR 2018) ikinci olarak dünyanın en iyi zeytinyağları listesine giren,  Türkiye ‘den 110 firmanın katıldığı 11. Zeytin dostu Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışmasında altın madalya alan Ayvalık Köklü Zeytincilik,  Japonya’da düzenlenen ve uluslararası jüri tarafından 21 ülkeden 611 zeytinyağının değerlendirildiği Olive Japan yarışmasında gümüş madalya alarak büyük bir başarı daha elde etti.

“AYVALIK ZEYTİNYAĞI ÖNEMLİ”

Makamında ziyaret ederek başarılarını kendisiyle paylaşan Köklü Firması sahipleri Çetin Kaya Kürlek ve oğlu Mustafa Kürlek’i tebrik eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Köklü ailesini Ayvalık’a getirdikleri bu ödüller için Ayvalık zeytinyağı ve Türk zeytinyağı adına kutluyorum. Gerçekten çok önemli üç ödülü aynı yılda almaları, Ayvalık zeytinyağının ne kadar önemli olduğunu ve Köklü ailesinin de zeytinyağının kalitesini ne kadar iyi sunduklarını gösteriyor” dedi.

RAHMİ GENÇER “AYVALIK ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ, AYVALIK ZEYTİNYAĞININ TANITIMINA VE BU BAŞARILARA ZEMİN HAZIRLADI”

Rahmi Gençer’in Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı sırasında başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği’nin Ayvalık zeytinyağının tanıtımına ve bu başarılara zemin hazırladığının belirtilmesi üzerine Başkan Gençer, “Bizim amaçlarımızdan biri buydu zaten. Yerel markalarımızın çoğalması ve dünyada bizi iyi tanıtabilmesiydi. Bunu başlangıç olarak kabul ediyoruz. İnşallah bundan sonra tüm firmalarımıza bu teşvik olur ve bu yarışmalara katılıp Ayvalık zeytinyağını dünyada tanıtırlar. Aldığımız bilgiye göre Ayvalık zeytinyağı literatürdeki yerini koruduğu gibi birinci sınıf yağ zinciri içine tekrar girdiğini öğrendik. Bu bizi mutlu etti.”

GENÇER “ZEYTİNYAĞI LABORATUVARI YAPTIK, YURT DIŞINDAN DUYUNCA ŞAŞIRIRLAR”

Başkan Gençer,  “Son 14 senede, Hasat Şenliği, Coğrafi İşaret, UNESCO süreci, çevre duyarlılığı, bu vizyonların hepsinin faydası oldu. Bunların şehrin tanıtımı ile çok ses getirdiğini görüyorum. Ayvalık’ın değerini arttırıyor, başka bir kaliteye taşıyor. Bunlar ekonomiye yansıyor, yansımaması mümkün değil. Bunlar kolay olmadı, insanlar zamanında Hasat şenliğini küçük gördü ama biz yolumuzdan vazgeçmedik. Ayvalık’ın zeytinyağını tanıtıyoruz ve doğru tanıtmaya çalışıyoruz. Sizin gibi zeytinyağı ile uğraşanların bu iş sarılmaları kaliteyi arttırır.

 

 

Ticaret Odasına Zeytinyağı Laboratuvarı kurduk, çok özel bir laboratuvar. Bugün İspanya’da bile sayısı az olan akredite edilmiş bir laboratuvar. Yurt dışından birini memleketimize getirseniz ve böyle bir laboratuvar olduğunu söyleseniz şaşırır. Yurt dışında olan bazı şeyleri biz çoktan yaptık. Bu şehir bunları elde etti, kaybetmemesi lazım. Bir sürü firma ve gençler var. Onların sahip çıkması lazım. Şehrimizin çok avantajı var” diyerek sözlerini tamamladı.

“YAĞIMIZIN DÜNYA GENELİNDE DUYULMASI AYVALIK İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

Amerika’da 28 ülkeden 1958 zeytinyağı arasından ikinci seçilerek, ödüle layık görülen zeytinyağının üreticisi Köklü Zeytincilik sahibi Çetin Kaya Kürlek,  zeytinyağını yurtdışında başarıyla temsil etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken Mustafa Kürlek, “Amerika’da yapılan yarışmada Ayvalık zeytinyağı olarak dünyanın en iyi zeytinyağı listesine girdik. Ayvalık zeytinyağının kalitesini tüm dünyaya göstermiş olduk ayrıca Japonya ve Türkiye’de ki yarışmalarda da en üst düzeye girerek ödüllerimizi Ayvalık’a getirdik. Daha çok ödül alan olsa Ayvalık yararına” dedi.

 

 

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika