Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

BM Genel Sekreteri António Guterres Net Sıfır için Uzman Grubu’nu Duyurdu

04 Nisan 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»BM Genel Sekreteri António Guterres Net Sıfır için Uzman Grubu’nu Duyurdu
BM Genel Sekreteri António Guterres Net Sıfır için Uzman Grubu’nu Duyurdu
BM Genel Sekreteri António Guterres, işletmeler, yatırımcılar, kentler ve bölgeler dahil olmak üzere kamu haricindeki kurumlar tarafından verilen net sıfır emisyon taahhütleri için daha güçlü ve daha net standartlar geliştirmek ve bunların uygulanmasını hızlandırmak için Uzman Grubu’nu kurdu.

Devlet Dışı Kurumların Net-Sıfır Emisyon Taahhütlerine ilişkin Üst Düzey Uzman Grubu, kötüleşen bir iklim krizine karşı, tüm taahhütlerin şeffaf ve güvenilir olması, sağlam uygulama planlarıyla desteklenmesi ve olabildiğince hızlı şekilde gerçek emisyon azaltımına dönüştürülmesine yönelik olarak bugün lanse ediliyor.

BM Genel Sekreteri, “İklim eylemi konusunda artan vaatlere rağmen, küresel emisyonlar tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Yükselmeye devam ediyorlar. En güncel bilimsel veriler, iklimdeki bozulmanın şu anda her bölgede hasara yol açtığını gösteriyor. Küresel ısınma1,5 derece ile sınırlamak için zamanla yarışıyoruz. Ve kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hükümetler, yüzyılın ortasına kadar net sıfır emisyona ulaşma sorumluluğunda aslan payına sahiptir. Özellikle G20. Ama aynı zamanda her işletmeye, yatırımcıya, kente, eyalete ve bölgeye acilen net sıfır vaatlerini gerçekleştirmelerine ihtiyacımız var.”

Bir iklim felaketini önlemek için somut eylemlerle eşleşen cesur taahhütlere ihtiyacımız var. Daha sert net-sıfır standartları ve bu taahhütlerin uygulanmasına ilişkin güçlendirilmiş hesap verebilirlik, gerçek ve hızlı emisyon kesintileri sağlayabilir.”

Uzman Grubun daha iddialı iklim hedefleri ve çevresel bütünlük için tavsiyeleri dört alanı ele alacak:

Net-sıfır hedefleri belirlemek için mevcut standartlar ve tanımlar.

Net-sıfır hedeflerinin, ölçümünün ve taahhütlerin raporlanmasının değerlendirilmesinde kullanılan güvenilirlik kriterleri.

Net-sıfır taahhütlerine yönelik ilerlemenin doğrulanması ve muhasebeleştirilmesi süreçleri ve raporlanan karbonsuzlaştırma planları; Standartları kriterleriyle uluslararası ve ulusal düzeydeki düzenlemelere dönüştürmek için bir yol haritası.

Uzman Grubu Üyeleri aşağıda yer almaktadır.

Ms. Amanda Starbuck

Mr. Arunabha Ghosh

Mr. Bill Hare

Ms. Camila Escobar

Mr. Carlos Lopes

Ms. Catherine McKenna (Chair)

Mr. Günther Thallinger

Ms. Helena Viñes Fiestas

Ms. Jessica Omukuti

Mr. Joaquim Levy

Ms. Malango Mughogho

Ms. Mary Nichols

Ms. Miyake Kaori

Mr. Oumar Tatam Ly

Mr. Rod Carr

Mr. Zhou Xiaochuan ; HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika