Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

BMW’den Tepkilere Olumlu Cevap Geri Çektik

14 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»BMW’den Tepkilere Olumlu Cevap Geri Çektik
BMW’den Tepkilere Olumlu  Cevap Geri Çektik

Günümüzde banttan inen sıfır otomobillerin büyük çoğunluğu akıllı telefonlarla eşleştirilebilen eğlence sistemlerine ev sahipliği yapıyorlar. Birçok üretici ise bu sistemlerin Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu olmasını sağlayarak müşterileri memnun etme yoluna gidiyor. Bu teknolojiler hem araç sahibinin telefonuna gelen bildirimlerden haberdar olmasını, hem de kişi listesiyle seyahat halindeyken sorunsuz bir şekilde iletişim kurabilmesini sağlıyor. Tamamen ücretsiz olması da cabası.

Ancak Bavyera menşeli lüks otomobil markası BMW alışılagelenin aksine bu özelliği kullanmak isteyen müşterilerinden para istemeye başladı. Evet, şaka değil. Buna göre 2019 ve 2020 model BMW’lerde yer alan Apple CarPlay özelliğini kullanmak isteyenlerden senelik 80 dolar abonelik ücreti alınacaktı. Burada anlamlandıramadığımız nokta şu: Diğer markaların tamamen ücretsiz verdiği, hatta ücret almayı aklına dahi getirmediği bir servisten BMW neden para kazanmaya çalışsın? Zaten BMW modellerine hatırı sayılır miktarda para ödeyen kişileri senelik 80 dolar ücretle aboneliğe bağlamak, müşterilerin gözünde sinekten yağ çıkarma girişimi olarak yorumlandı ve tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyadan BMW’ye yöneltilen eleştirilerin ayyuka çıkmasıyla birlikte geri adım atıldı.

Neyse ki bu hatalı karar sadece 5 ay kadar yürürlükte kaldı. Geldiğimiz noktada BMW, İngiltere ve ABD’deki müşterilerinden CarPlay kullanım ücreti almayı bıraktı. Ancak ücretini çoktan ödemiş olanlarla ilgili ne yapılacağına dair BMW cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil. Muhtemelen ücretler geri iade edilmeyecektir. Hab: Cem B.SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika