Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’nın sorumlu yöneticilerine

24 Aralık 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bursa’nın sorumlu yöneticilerine
Bursa’nın sorumlu yöneticilerine

Merhaba iyi günler ;Bu günkü yazımda Bursa’nın çözülemeyen sorunlarını ele alacağım. Bursanın sembolü olan Cumhuriyet caddesi yıllardır çözülemeyen sorun ile karşı karşıya. Cumhuriyet caddesinde gezmek biraz yürek istiyor.

Çocuğunla çarşı gezmesine çıksan senin ve çocuğunun canı tehlikede nasılmı ? Caddede kontrolsüz bir şekilde paket servis yapan motor sürücüleri tam bir felaket !! Birden yanında belirip tam gaz bir şekilde geçmeler ve sessiz bir şekilde dibinde biten elekrikli bisikletler, bu yetmiyormuş gibi birde taksilerin cadde de cirit atmaları, nasıl bir düzen ve kural var bu şehirde ? Bu konulardan dolayı vatandaşların hayatı pamuk ipliğine bağlı Birde bu cadde’de UKM kararınca motorlu taşıtların gezinmesi yasak diye bir kural var ama sadece var . Motorlu kuryeler neden yaya geçitlerinden giderek insanları tedirgin etmektedirler hem de ters yönden gidip gelerek bunları trafik polisi ve belediye trafik zabıtası neden görmez  ve bu tür davranışlara müdahele etmezler. Osmangazi belediyesi de sokak arasında trafiğe kapalı alanda sadece vatandaşlara ceza keserler ve insaf ya trafiğin çalışmadığı sokaklarda adam park etmiş adama ceza kesmekteseniz bu vatandaş nereye park edecek aracını ? Bu mu hizmet. Osmangazinin bütün sokakları ve caddeleri kontrolsüz bir şekilde park ettirerek para kazanmaktasınız ama vatandaşın sorunlarına değinmek yok.Sokak aralarına gelişi güzel güzergahlar yapmışsınız trafik planlayıcınız yokmu yaptığınız yerleri neden denetlemiyorsunuz uygunmu; uygun değilmi diye.

Birde Bursanın ana caddesi olan Altıparmak caddesi tam bir kaos ve curcuna yeri Çekirgeden geliş Altıparmak caddesini çıkmaya başladığınız da iki şerit başlıyorsunuz hemen tek şerit e düşmekte eğer devam ederseniz yukarıdan aşağı gelen sürücü ile kafa kafaya geliyorsunuz ve iki tarafta birbirlerinİ ışıklı ve sesli olarak uyarmakta ve atışmaktalar veya kavga etmekteler .. Neden bu sorunları görmezden geliyorsunuz. Bütün kamuya ait araçlar bu caddeyi kullanmaktalar neden bunu yetkililer görmüyor ve bu cadde de devamlı kural ihlali yapılmakta Altıparmak caddesinden aşağıya doğru inmeye başladığınızda birden bir taksinin biri sizin önünüzü keserek caddeden u dönüşü yapmakta; bu kadar ucuzmu insanların hayatı neden doğru yolda giden bir sürücü böyle dengesiz hareket eden sürücülerin kontrolünde kalsın büyük kaza olma  şansı yüksek bir yol sonuçta  koca Bursa’nın yükünü çeken bir cadde burası. Birde çok önemli caddelerden biri olan Gazcılar caddesi  bence ivedi bir şekilde kontrol edilmesi gereken bir bölge olma özelliğine sahip trafik denetiminin  hiç uygulanmadığı bir mıntıka trafik ile ilgili tüm kanunsuz hareketleri burada görmeniz mümkün .. Sokak başlarına park etmeden tutunda caddenin üstünde park ederek gidiş gelişi tek geçişe kadar düşürmeler hepsi mevcut bu cadde’de.Son olarak Adliye caddesi  de yoğun bir karmakaşanın yaşandığı yer olarak karşımıza çıkmakta . Yazar ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika