Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa pirinç han bölgesinde korkutan yangın

04 Mayıs 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Bursa pirinç han bölgesinde korkutan yangın
Bursa pirinç han bölgesinde korkutan yangın

Bursa’da hanlar bölgesinde kamulaştırılan dükkanda meydana gelen yangın korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu .. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı çıkan Tarihi Hanlar ve Çarşı bölgesinde boş olan eski ayakkabıcı dükkanında çıkan yangında ahşap bina alev alev yandı.

Büyük paniğin yaşandığı yangında alevlerin tarihi Pirinçhan’a ve hanlar bölgesine sıçraması itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle önlendi.

Olay, saat 17.10 sıralarında Pirinçhan önündeki belediye’ye  ait dükkanlarda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen sebeple başlayan yangın ahşap binayı alev topuna çevirdi. Binanın elektriği ve kullananın olmadığı bina sebebi bilinyen nedenle alev alev yanan bina çevrede korku dolu anlar yaşattı.

Karantina sebebiyle bölgede kimsenin olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, alevlerin tarihi çarşı ve Pirinçhan’a sıçramaması için zamanla yarışan itfaiyeciler çok önemli bir çalışmaya imza attılar .

İtfaiye ekipleri yoğun çalışma sonucu, kısa sürede binayı tamamen söndürdü.

Öncelikle alevlerin başka yere sıçramasını engellediler ardından da dumandan etkilenen ölmek üzere olan 4 kedi yavrusunu hayata döndürdüler ve hemen Bursa barınak ile iletişime geçerek yavruların bakımı için barınağa bırakılmak üzere itfaiye aracına götürdüler,

bu davranışları ile vatandaştan büyük takdir toplayan itfaiyeciler alkışlar altında görevlerini bitirdiler  .. Polis ve itfaiye yangının çıkış sebebiyle ilgili çok yönlü araştırma başlattı… Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika