Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da Eşkel sahili hak ettiği değeri görmek istiyor

23 Temmuz 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da Eşkel sahili hak ettiği değeri görmek istiyor
Bursa’da Eşkel sahili hak ettiği değeri görmek istiyor

Bursa’nın değeri bilinmeyen sahil şeritlerinden biri de Eşkel. Bölge oldukça güzel bir denize, kuma ve sahil kenarına sahip olsa da burada yaşayan vatandaşlar bölgenin hak ettiği değeri göremediğini düşünüyor.

Bursa'da Eşkel sahili hak ettiği değeri görmek istiyor (ÖZEL HABER)

Sahilin temizlenmemesi ve bakımsız kalmasından yakınan vatandaşlar, “Burası İspanya’daki sahillerden, Miami’den farksız ama değerlendirilmiyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Uzmanların, havasını kalp ve tansiyon hastalarına, sahil kumunu ise romatizmal rahatsızlıkları bulunan hastalara önerdiği Eşkel, geçtiğimiz yıllarda daha çok talep gören ve bakımlı bir sahil olmasına rağmen son yıllarda kaderine terk edilmiş durumda.

“SON YILLARDA HİÇBİR HİZMET ALAMIYORUZ”

Uzun yıllardır Eşkel’de yaşayan son yıllarda da pansiyon işletmeciliği yapan Yalçın Kavak, “Biz pansiyonumuzda kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz ama bölge için yalnızca bu hizmetler yeterli olmuyor. Marmara’nın en güzel sahili olarak adlandırılan Eşkel’de, hiçbir belediye buradaki sorunları üstlenmedi.

Muhtarımız sahile hiç uğramıyor. Geçen sene var olan cankurtaranımız, bu yıl yok, temizlik yapılmıyor, tuvaletimiz, duşumuz yok. Burada vatandaşlar eksik hizmetlerden dolayı mağdur oluyor. Son yıllarda hiçbir hizmet alamıyoruz, ısrarla muhtara telefon edip yardım istememe rağmen sesimizi duyuramıyoruz” dedi.

“MUHTARIMIZ İLGİSİZ”

Uzun yıllardır Eşkel’de ikamet eden vatandaşlar, bölgede çok fazla sorun olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Yaklaşık 40 senedir buradayız, geçen sene duş olan alanlar artık yok, ne bir tuvaletimiz var, ne soyunma kabinimiz. Muhtarımız bölgeyle çok ilgisiz. Çok fazla sinek var, yeterince ilaçlama yapılmıyor.

Sahilimiz o kadar güzel ki, bu sahili İspanya’da Miami’de görebilirsiniz, burada bulunan ince kumu ortopedi doktorları bile öneriyor. Çok güzel değerlendirilebilir ama 40 senedir sahilimize bir şey yapılmıyor. 2020 yılında Bursa’nın göbeğinde telefonlarımız bile çekmiyor.”

“SAHİL ÇOK GÜZEL AMA KİRLİLİK VAR”

Yılın yarısını Eşkel’de geçiren bir vatandaş da “Bu sene hiç bakım yapılmadı, çocuklarımızı yılan vardır diye dışarı çıkarmaya bile korkuyoruz, daha önce güzeldi ama bu sene buradan hiç memnun değiliz” derken, Eşkel’e, Bursa’dan günübirlik geldiğini ifade eden tatilciler, “Sahil çok güzel ama kirlilik var, düzenleme yok, burası biraz bakımsız kalmış. Belediyenin bu bölgede biraz daha çalışması lazım” şeklinde konuştu.

KAYNAK : http://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-eskel-sahili-hak-ettigi-degeri-gormek-istiyor-ozel-haber-1315387.html
EZGİ KAYI

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika