Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Bursa’da korkutan büyük yangın !

02 Kasım 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Bursa’da korkutan büyük yangın !
Bursa’da korkutan büyük yangın !

Bursa NOSAB’da faaliyet gösteren bir Tekstil fabrikasında yangın çıktı. Fabrikada zaman zaman patlamaların yaşandığı, duvarların yıkıldığı görülürken, fabrika yakınındaki öğrenci yurdu, tedbir amaçlı tahliye edildi. Bursa Nilüfer’deki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Karesi Tekstil’e ait fabrikada saat 19.00 sularında yangın çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok sayıda itfaiye ekibi ve OSB’ye ait itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Yangın nedeniyle siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, polis ekipleri de çevre güvenliği aldı. İtfaiyeciler, kısa sürede büyüyen ve yoğun dumanın yükseldiği bölgede alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Fabrikada zaman zaman patlamaların yaşandığı, duvarların yıkıldığı görüldü.

Tesis yakınında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatılı yurdunda kalan 85 öğrenci tedbir amaçlı tahliye edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün, olay yerine gelerek çalışmalara nezaret ettiği öğrenildi. Yangın bölgesine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ilgililerden bilgi aldı. Vali Canbolat, gazetecilere, yangının başlamasının hemen ardından alevlerin kontrol altına alındığını ancak alevlerin büyümesiyle tekstil fabrikasının tamamını saran bir yangına dönüştüğünü söyledi.

Birkaç saattir olay yerinde yangın söndürme çalışmalarını takip ettiklerini belirten Canbolat,ın açıklamaları ; “Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyetin tüm imkanlarını buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil. Müdahale yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alacağımızı düşünmekteyiz. Fabrikanın tamamı yandı. Fabrika sahipleri, içeride herhangi bir kişinin kalmadığı, bütün çalışanların tahliye edildiğine dair bize bilgi verdiler. Çevre fabrikalara yayılmaması konusunda gayreti sarf edip yangını kontrol altına alıp söndürmek istiyoruz.”

Vali Canbolat, öğrencilerin tahliye edildiğinin hatırlatılması üzerine, “Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yaşanabilir endişesiyle tüm öğrencilerimizi oradan başka bir pansiyonlarımıza tahliye ettik. Tamamını sağlıklı şekilde tahliye ettik. Öğrencilerimizde bir problem yok.” dedi. Yalova, Kocaeli, Eskişehir ve Balıkesir’den takviye ekipler istediklerini anlatan Canbolat, yola çıkan ekiplerin Bursa’ya ulaşmak üzere olduğu bilgisini verdi. Yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Canbolat, “Herkesin gönlü rahat olsun. Yangın bölgesine vatandaşlarımızın gelmesini gerektirecek bir durum yok. Fabrikada patlayıcı madde yok ama yanıcı madde var. Kumaş nihayetinde tekstil ürünleri var. Patlayıcı madde olmadığını firma yetkilileri bize söyledi.” ifadesini kullandı. Bursa’da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikasında dün akşam 19.00’da başlayan yangın 13 saattir sürüyor. Yangın kontrol altında ancak fabrika için için yanmaya devam ediyor. 45 dönümlük alanda kurulu fabrikad aki yangının boyutu gün ağarınca görüntülendi. Yangın sonucu çıkan kara ve gri dumanlar şehrin üst tabakasını kapladı, duman bulutları 20-30 kilometrelik bir alana yayıldı. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı .. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

&skin=http://www.bakhabere.com/wp-content/themes/yhaber/js/player/facebook.zip" width="670" height="480" >

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika