Dolar : Alış : 32.1573 / Satış : 32.2152
Euro : Alış : 34.9622 / Satış : 35.0252
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Büyük Zafer’in 95. yılı tüm yurtta kutlanıyor

30 Ağustos 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Büyük Zafer’in 95. yılı tüm yurtta kutlanıyor
Büyük Zafer’in 95. yılı tüm yurtta kutlanıyor

Büyük Zafer’in 95. yılı tüm yurtta kutlanıyor. Ankara’daki kutlamalar devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başlarken, İstanbul’da ise kutlamaların ilk adresi Taksim Meydanı oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında devlet erkanının ziyaret edeceği Anıtkabir’de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kulelere keskin nişancılar yerleştirilirken, devlet erkanının katılacağı tören öncesinde Atatürk’ün mozolesi ve Misak-ı Milli Kulesi’nde bomba uzmanı dedektör köpekler arama yaptı.

Devlet erkanı 10.00’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün huzuruna çıktı. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajı okudu; Aziz Atatürk, Büyük Zafer’in 95. yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Bu tarihi zaferi Malazgirt’ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin bir halkası olarak görüyoruz. Hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştir. Türkiye yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz’daki destansı direniş, kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun.

BAHÇELİ-ERDOĞAN SAMİMİYETİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet ile kısa bir süre sohbet etti. Erdoğan ile Bahçeli arasındaki samimi anlar, kameralara yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Misak-ı Milli Kulesi çıkışında Anıtkabir’ı ziyaret eden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 30 AĞUSTOS TWEET’İ İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter hesabından paylaştığı o mesaj; “Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer’in 95. yıl dönümünü idrak ediyoruz. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Türkiye bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri ve saldırıları bertaraf etme konusunda aynı kararlılıktadır. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında devlet erkanının ziyaret edeceği Anıtkabir’de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika