Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cargill Biyoetanol Tesisi’ne “ÇED gereksizdir” kararı iptal edildi

02 Ekim 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Cargill Biyoetanol Tesisi’ne “ÇED gereksizdir” kararı iptal edildi
Cargill Biyoetanol Tesisi’ne “ÇED gereksizdir” kararı iptal edildi

Mahkeme, Bursa’da bulunan Cargill Mısır İşleme Fabrikasına ek olarak yapılacak biyoetanol tesisi projesi için verilen “ÇED gereksizdir” kararını iptal etti.

Cargill Biyoetanol Tesisi'ne “ÇED gereksizdir" kararı iptal edildi

Fotoğraf: Cargill Tanıtım Filmi’nden ekran görüntüsü alınmıştır.

Kuruluşu hukuksuz işlemlerle sağlanan Bursa Orhangazi’deki Cargill Mısır İşleme Fabrikasına ek olarak yapılacak biyoetanol tesisi projesi için idare tarafından verilen “ÇED gereksizdir” kararı, Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Bursa 3. İdare Mahkemesi, su kaynakları, canlı ve bitki çeşitliliği, Bursa ve İznik Gölü’ne yakın olan projenin uygulanacağı sahanın tarımsal potansiyeli ile projenin olası etkilerini dikkate alarak dava konusu idari işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaştı ve işlemin iptaline karar verdi.

“AMAÇ HUKUKU ÜSTÜN KILMAK”

Bursa Barosu’nda karara ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun, Cargill Biyoetanol Tesisi için ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan projenin, İznik Gölü’ndeki balık türleri, bölgenin flora-faunası, zeytinlik ve diğer tarım arazileri, İznik Gölü sulak alanı ve çevresel faktörler açısından yetersiz bulunduğunu söyledi. 

“Bu karar şimdiye kadar alınan ve uygulanmayan ve AİHM tarafından da haklılığı onaylanan mahkeme kararlarının doğruluğunu bir kez daha tescil etmiştir” diyen Altun, “Karar, sadece Cargill konulu hukuksuz işlemler için idari yargı tarafından verilen iptal kararlarının ne ilkidir, ne sonuncusu olacaktır.

Hatırlanacağı üzere, Cargill fabrikasının kuruluşu itibariyle, ki 1996 yılında başlayıp bugüne kadar devam eden bu süreç, Türk siyaseti ve idari teşkilatının, kapitalist-emperyalist güce nasıl boyun eğdiğini ve alınan kararların her yönüyle utanç vesilesi olduğunu gösterir.

Bursa Barosu öncülüğünde 20 yıldan fazladır verilen hukuk mücadelesinin amacı, bu mücadele sonucunda idare mahkemelerince hukuksuz işlemlerle ilgili verilen iptal kararlarının uygulanması içindir” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

KAYNAK : https://www.evrensel.net/haber/388058/cargill-biyoetanol-tesisine-ced-gereksizdir-karari-iptal-edildi

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika