Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Caz Müziği’nin en önemli isimlerinden Michel Godard ve Hüsnü Şenlendirici Bursa’da buluştu

30 Temmuz 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Fuar ve Etkinlikler»Caz Müziği’nin en önemli isimlerinden Michel Godard ve Hüsnü Şenlendirici Bursa’da buluştu
Caz Müziği’nin en önemli isimlerinden Michel Godard ve Hüsnü Şenlendirici Bursa’da buluştu

Uluslararası Bursa Festivali tüm heyecanı ile devam ediyor. Dünyaca ünlü Azerbaycanlı ses sanatçısı Alim Qasimov, Caz Müziği’nin en önemli isimlerinden Michel Godard ve Türkiye’nin klarnet sesi Hüsnü Şenlendirici, Açıkhava Tiyatrosu’nda buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, bu yıl 61’incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu,  dünya müziğinin ünlü isimlerini ağırladı.

Konserde dünyaca ünlü Azerbaycanlı sanatçı Qasimov’a geleneksel müzik türlerini Godard’ın modern müziği ile harmanladı. Ünlü virtüöz Hüsnü Şenlendirici ise klarnetin büyüsü ile Açıkahava Tiyatrosu’nu dolduran izleyenleri mest etti. Sahneye ilk olarak dünyanın önde gelen muğam yorumcularından, Azerbaycanlı ses sanatçısı Alim Qasimov’a, Tar Virtüözü Zeki Veliyev’le birlikte çıktı. 1999 yılında Uluslararası Müzik Konseyi tarafından UNESCO Müzik Ödülüne layık görülen ve Azerbaycan’dan Amerika’ya uzanan geniş bir coğrafyada albümleri dinlenen Qasimov, enstrümanları eşliğinde seslendirdiği müziklerle dinleyicileri coşturdu.

Qasimov’nın ardından dünyaca ünlü caz müziği sanatçısı Michel Godard da 16. Yüzyıl enstrümanlarından Serpent eşliğinde verdiği konserde, makamsal müziği caz müzik çerçevesinde yorumlayarak harika bir resital sundu. Konserin son bölümünde ise ikiliye klarnetin büyüsünü kendine has üslubuyla ülke sınırları dışında da geniş kitlelere ulaştıran ünlü virtüöz Hüsnü Şenlendirici eşlik etti.

Üçlü, bu proje konserinde dünya ezgileri ve Hüsnü Şenlendirici’nin klarnet solosu ile izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız’la birlikte, sanatçılar Qasimov, Godard, Şenlendirici ve Tar Virtüözü Zeki Veliyev’e teşekkür plaketi sundular. BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik de etkinlik sponsoru Socar Türkiye Bursagaz temsilcilerine, festivale katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi… Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika