Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çin de koronavirüs vakaları Dünya ticaretini tehdit ediyor

15 Mart 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Çin de koronavirüs vakaları Dünya ticaretini tehdit ediyor
Çin de koronavirüs vakaları Dünya ticaretini tehdit ediyor

Çin’in Şanghay kentinde yaşayanlar, yeni COVID-19 vakalarının tespit edilmesinin ardından bariyerlerin dikildiği mahallelerinden sokağa bakıyorlar. Çinli yetkililer Salı günü, hükümet koronavirüs salgınlarıyla savaşırken bazı otomobil ve elektronik fabrikalarının kapanmasının ardından, ticarette aksama riskini artırarak limanlardaki anti-virüs kontrollerini sıkılaştırdı. Çin ve Hong Kong’da hisse senedi fiyatları, güneyde Hong Kong’a bitişik bir teknoloji ve finans merkezi olan Shenzhen ve kuzeydoğuda bir otomobil merkezi olan Changchun’un Pazartesi günü kapanmasının ardından ikinci gün düştü. Çin’in ticaret başkenti ve en büyük şehri olan Şanghay’a otobüs seferleri durduruldu.

Çin’in vaka sayıları diğer büyük ülkeler veya Hong Kong ile karşılaştırıldığında düşük. Ancak yetkililer, virüsü ülke dışında tutmayı amaçlayan bir “sıfır tolerans” stratejisi uyguluyorlar. Virüs bulaşmış her kişiyi bulmak için büyük şehirleri geçici olarak kapattı. Kısıtlamalar, küresel ekonominin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, artan petrol fiyatları ve zayıf tüketici Btalebi nedeniyle baskı altında olduğu bir zamanda geliyor. bir raporda, “Nükleer savaş hariç, küresel ekonomi için, Çin’de endüstriyel üretimi durduran bir COVID salgını riskinden daha büyük bir risk düşünemiyoruz” dedi. “Sayılamayan imalat tedarik zincirleri Çin’den geçiyor.”

Tehdit beliriyor

Ekonomistler şimdilik akıllı telefon üreticilerinin ve diğer endüstrilerin Çin’in diğer bölgelerindeki fabrikaları ve tedarikçileri kullanabileceğini söylüyor. Ancak Shenzhen, Şanghay veya yakındaki Ningbo limanlarında iş kesintiye uğrarsa daha büyük bir tehdit ortaya çıkıyor. Dünyadaki akıllı telefonların ve bilgisayarların yanı sıra tıbbi cihazların, aletlerin ve diğer ürünlerin çoğunu bir araya getiren Çin fabrikalarını yabancı bileşen tedarikçileri ve müşterileri ile ilişkilendiriyorlar. Geçen yıl Shenzhen’in Yantian Limanı’ndaki bir aylık yavaşlama, binlerce nakliye konteynerinin birikmesine neden oldu ve küresel tedarik zincirleri aracılığıyla şok dalgaları gönderdi.

ING’nin Çin baş ekonomisti Iris Pang, “Buradaki risk, Kovid’in Yantian Limanı’nda bulunup bulunmayacağıdır” dedi. “Limanın askıya alınması gerekiyorsa, birçok elektronik ithalat ve ihracatı etkileyecektir.” . Ülke, pandeminin ilk günlerinden bu yana en büyük salgınıyla karşı karşıya kaldığı için Salı günü Çin’in yeni COVID-19 vakaları önceki güne göre iki katından fazla arttı. Büyük bir aksama belirtisi yoktu, ancak liman işletmecileri, nakliyeciler ve denizcilerle yüz yüze temasta kısıtlamalar ilan etti. Şanghay limanını yöneten ajans, müşterilerin belge gönderdiği pencereleri kapattı ve bu işlevin çevrimiçi olacağını söyledi. Şanghay’ın kuzeyindeki Lianyungang limanı, yabancı denizcilerin gemileri terk etmelerinin veya şehri mürettebat değiştirmek için kullanmalarının yasaklandığını duyurdu.

‘Tedarik zinciri aksamalarının önemli riskleri’ Shenzhen, Liantang’ın Hong Kong’a geçişinde sınır ötesi nakliye hizmetini askıya aldı. Man Kam To geçişinin, Hong Kong’un yeterli malzeme aldığından emin olmak için taze ve canlı yiyeceklerle sınırlı olacağını söyledi. tedarik zinciri aksamalarına ilişkin önemli riskler yaratıyor” . Şanghay’daki yetkililer de bir tecrit uygulamaya karar verirse, küresel aksama riski artacaktır.”dedi… Haber; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika