Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Çin Kuçar’da ilk Teravih Namazı Kılındı

06 Haziran 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Çin Kuçar’da ilk Teravih Namazı Kılındı
Çin Kuçar’da ilk Teravih Namazı Kılındı

1804408_2

Müslümanların “11 ayın sultanı” olarak adlandırdığı Ramazan bugün başladı. Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan, Kuche (Kuçar) kenti Rasta Camisi’nde de dün akşam ilk teravih namazı kılındı. Rasta Camisi İmamı Kari Abdulmuhsin, Çin Uluslararası Radyosu (CRI) muhabirine verdiği demeçte, tüm Müslümanlara sağlık temennisinde bulundu ve şunları söyledi: “Selamün aleyküm Müslüman kardeşlerim.

auto-cin-de-ilk-teravih-namazi-kilindi-8504117_o (1)

Hepinizin Ramazan ayını en içten dileklerimle kutluyorum.Biz Xinjiang Müslümanları, bu mübarek Ramazan ayını sevinçle geçirmenin arifesindeyiz.Dolayısıyla şu an hatimle teravih namazına başlayıp, Kuran-ı Kerim’i okuyup, kendi özgür irademizle dini faaliyetlerde bulunuyoruz.Herkese sağlık ve asayiş diliyorum ve aynı zamanda hepinizin İslam dininin gerçek yolunda ilerlemenizi arzu ediyorum.

cin-de-ilk-teravih-kilindi

Kısacası biz Xinjiang Müslümanları olarak, Resullulah’ın gösterdiği, Allah’ın gösterdiği doğru yolda yürüyüp, öbür dünyada nicatlığa (huzura) kavuşmak için çalışıyoruz. Hepinize çok teşekkür ederim.” Rasta Camisi İmamı Kari Abdulmuhsin, “Bu cami, Kuche eski kent merkezi bölgesinde bulunuyor. Genel olarak günde 200 ila 500 Müslüman burada 5 vakit namaz kılıyor. Cuma namazlarında bu sayı bin 500’e kadar çıkabiliyor. En kalabalık zamanında yaklaşık 3000 Müslüman camide namaz kılmıştı” dedi. İlçe yerel yönetimi oruç ve namaz gibi Ramazan ibadetlerinin düzenli biçimde yerine getirilmesi için çeşitli hizmetler sağlıyor. 1579 yılında kurulan Rasta Camii, Kuche ilçesinin merkezi bölgesinde bulunuyor. 1944 yılında büyük çaplı restorasyon geçiren camide en fazla 3 bin Müslüman birlikte namaz kılabiliyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika