Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti’nin İstanbul Adayı İçin Sabırlı Olunması Gerektiğini Vurguladı

04 Aralık 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti’nin İstanbul Adayı İçin Sabırlı Olunması Gerektiğini Vurguladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti’nin İstanbul Adayı İçin Sabırlı Olunması Gerektiğini Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nın güçlenerek devam etmesi konusunda kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “Sayın Bahçeli ile muhakkak bir araya gelmemiz gerekir” dedi. AK Parti’nin İstanbul adayının kim olacağı sorusuna yanıt vermeyen Cumhurbaşkanı, “İstanbul ile ilgili sabırlı olmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin’deki G20 Liderler Zirvesi’nin ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçakla Ankara’ya geldi.

Cumhurbaşkanı, Esenboğa Havalimanı’ndan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarından satır başları:

G20 Zirvesi’nde Küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı sınamaları, uluslararası finansal sistemde ortaya çıkan kırıganlıkları ele aldık. Zirve sırasında terörle mücadele konusundaki hassasiyetimizi tekrarladık.

Yasa dışı göç konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Dünyada en büyük göç yolunun, mülteci ev sahipliğine örneklik yapan ülke olarak bu konuları işledik. Tüm dünya tarafından takdirle karşılanan çalışmalarımıza da değindik. İklim ve enerji, tarım, eğitim de zirve konusunda tartıştığımız konular arasında yer aldı.

Bir sonraki G20 Japonya’nın Osaka şehrinde gerçekleştirilecek. G20’de Rusya, Şili, Birleşik Krallık liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdik. G20’nin ardından milletvekilleri ve iş adamlarımızla birlikte 2-3 Aralık tarihlerinde de Paraguay ve Venezuela’ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirdik.

Venezuela’da dostum Maduro ile bir araya gelerek somut işbirliği imkanlarını ele aldık. Venezuela’da İstiklal Marşı’nı okumaları ve Sarı Kız türküsünü söylemeleri çok güzeldi. Ne kadar çocuk eğitim alıyor dedim, 1 milyon dedi. Böyle bir kültürleri var. Bununla da kötü alışkanlıklardan çocukları kurtarma da başarı elde ettik. Ve bunların hepsini 750 bin civarında hocayla yapıyorlar.

Paraguay ve Venezuela ile ilişkilerimizin daha olumlu yöne gittiğini göreceğiz. Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Soru- cevap

(Bu seferki G20 diğerlerinden farklı mı oldu?) Terörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Kurumların olmadığı sadece liderlerin olduğu bir toplantı vardı. Burada Cemal Kaşıkçı konusu da gündeme geldi ama ikili konuşmalarımızda da Cemal Kaşıkçı çok gündeme geldi. Ben yaptığım basın toplantısında Cemal Kaşıkçı konusunu da etraflıca anlattım. Oradaki uluslararası medyayla da bu konuyu paylaştık. Bundan sonraki süreçte de özellikle bunun üzerinde ısrarla duracağız. Paraguay ve Venezuela’da da terör konusunu görüştük.

(Yerelde Cumhur ittifakı)  MHP bir isim belirledi, aynı şekilde ben de bir isim belirledim. Bu iki arkadaşımız aralarında işin teknik detaylarını çalışıyorlar. Bu çalışmayı nereye kadar getirdiler, bunu dinleyeceğim sonra da Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Muhakkak bir araya geleceğiz. Çünkü biliyorsunuz bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsata vermemek için Cumhur İttifakı’nı çok diri tutmamız gerekiyor.

(Binali Yıldırım’ın adaylığı) Şu anda tabi aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul en önemli ilimiz, benim aşkım olan bir il. Arkadaşlarımıza tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. Önemli sayıda ilçe başkanımız değişecek. Ama Ankara’da ihmal edilemez, bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yürütmesi lazım. Bu süreci ayın 10’u ile 20’si arasında Meclis Başkanımız yürütecektir. İstanbul ile ilgili sabırlı olacağız.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika