Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Doğadaki Hayatı Elektriğini Güneşten Alan Ahşap Karavanı İle Yaşıyor!

13 Şubat 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Doğadaki Hayatı Elektriğini Güneşten Alan Ahşap Karavanı İle Yaşıyor!
Doğadaki Hayatı Elektriğini Güneşten Alan Ahşap Karavanı İle Yaşıyor!

Gümüşhane’de yaşayan Emre Coşkun tarafından doğada yaşama duyduğu sevgiyi yaşamla buluşturmaya yönelik 6 kişilik konaklama kapasitesine sahip güneş enerjisiyle elektriğini üreten ahşap karavan yapıldı.

Doğayı ve yaşamı sevdiği için ayrıca babasının da marangoz olmasından ötürü Amerika’da “Teen house” olarak adlandırılan kültürü, yaşadığı şehre taşıma istediğini yerine getirerek bu amaçla babasıyla çekiciye bağlanabilen karavan yaptıklarını dile getiren Coşkun açıklamasında şunları söyledi:

“Bu karavanı 45 güniçinde imal edilerek 4 çeker araç ile 2 bin 100 rakıma çıkarıldı.Getirebileceğim en yüksek noktaya ulaştırdım. 18 metrekare genişe ve 2 metreinsan boyuna göre tasarlandı. İçerisinde sobayla ısınmaktayız. Banyo, tuvalet,mutfak, yatak yerleri gibi her şeyi düşünülmüştür.

Elektrik ihtiyacı ise tamamen kurduğumuz güneş enerjisi sistemiyle karşılanmaktadır. Alt kısmınayerleştirilen makaslar sayesinde yüksek eğimli arazilere de çıkarılmaktadır.”

Kaynak : https://www.enerjigazetesi.ist/dogadaki-hayati-elektrigini-gunesten-alan-ahsap-karavani-ile-yasiyor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+Güncel+Haber+Bülteni%29Formun Üstü

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika