Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Erdoğan: “Kandil’i ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz”

11 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Erdoğan: “Kandil’i ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz”
Erdoğan: “Kandil’i ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde’de Kandil operasyonuyla ilgili konuştu, “Bugüne kadar sınırlarımızın içinde ve dışında binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü durakları Niğde ve Bursa. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Belediye Meydanında halka hitap etti. Erdoğan saat 16.30’da da Bursa Atatürk Stadyumu’ndaki mitingde halka seslenecek. Erdoğan ardından da Atıcılar Atletizm Sahası’nda düzenlenecek iftar programına katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Niğde mitingindeki konuşması satır başlarıyla şöyle:

‘Yahu sizinle bu ülke yönetilmez’

“Birileri bu aslanlardan anlamaz. Birileri bizim askerlerimizden anlamaz. Beyefendi askerin ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olur anlamaz. 24 Haziran’da onları sandığa demokratik bir şekilde görmeye var mıyız? Biz Mehmet’imizi sadece toprağa ve tarihe değil, kalbimize gömdük. Şehitlerimizin pak, temiz hatırasını evladımız, ana babamız bildik. Şehitlerimizin dökülen mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Besler Deresi’nde, Afrin’de, Cerablus’ta var mıyız? Ama bu Bay Kemal bize ne dedi? ‘Afrin’e girmeyin’. Bay Muharrem ne dedi? ‘Afrin’de ne işin var?’ Yahu sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında, bizi taciz edenler karşısında bunun bedelini ağır ödetiriz ve ödettik.

‘Ne Kemal’e ne Muharrem’e bakarız’

İşte Ömer Halisdemir’imiz ne yaptı? Hain olan o Semih Terzi’yi alnından indirdi. Çünkü vatan hainlerinin hakkı oydu da onun için. Ömer Halisdemir’imiz şehit oldu ama o makamların en yücesine ulaştı. Öyle diyor ya, Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber’. Kemal, Vural, Yalçın, Hakan kardeşimiz aynı şekilde hep bunlar şehadete yürüdüler. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, biz ne Kemal’e ne Muharrem’e bakarız. Biz işimize bakarız. Bu teröristler hangi ine girerlerse girsinler, teröristlerden şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk, soruyoruz.

‘Kandil’e operasyonlarımızı başlattık’

Şu ana kadar Afrin’de hamdolsun 4 bin 500’ün üzerine çıktık. Hani size Kandil, Sincar demiştim hatırlayın. Ve Kandil’e de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla orada 14 önemli noktayı depoları, silah depolarını, vs. yok ettik. Yok ettik. 20 uçak gittiler vurdular, döndüler ama bitmedi devam edecek.

Terörle mücadele mesajı

Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı merhametli bir devlettir. Bu devlet hainlerin tepesine hiç ummadıkları anda balyoz gibi inen bir devlettir. Çukur eylemlerinde hainleri açtıklar hendeklere gömdük mü? Fırat Kalkanı’nda DEAŞ’lı canileri 3 bin, darmadağın ettik mi? Zeytindalı Harekatı’nda bölücü örgütün Suriye kolunu Afrin’den söküp attık? Ve bu 4 bin 600’e ulaştı. Besler Dereler bölgesinde, Cudi’de, Gabar’da, Kato’da teröristlerin inlerini başlarına yıktık. Yurt dışına kaçan 80’in üzerinde FETÖ’cü alçağı paketleyip adalete teslim ettik mi?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’yi hedef aldı

Peki bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele diye bir şey duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Bay Kemal  terörün desteklediği kişileri koluna takıp Ankara’dan İstanbul’a yürüyor. Bay Muharrem de terörün desteklediği siyasi partinin başkanını, sözde o da şu anda Cumhurbaşkanı adayı, onu gidiyor Edirne’de cezaevinde ziyaret ediyor. Benim ‘6-7 Ekim’de dökülün sokaklara’ deyip de 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır’da öldüren bunlar değil mi? Buradan sana nasıl oy gelecek? İşte onun için 24 Haziran çok önemli. Bunlara gerekli dersi vermemiz lazım.

‘Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak’

Bugüne kadar sınırlarımızın içinde ve dışında binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Zeytindalı Harekatı’ndan hemen sonra başladığımız operasyonlar hamdolsun başarıyla sürüyor.

Bizim artık insansız hava araçlarımız, silahlı insansız hava araçlarımız var mı? Bunları artık ABD’den, İsrail’den almıyoruz, kendimiz üretiyoruz. F-16’larımız, koordinatlarını İHA’larımız veriyor ve vuruyorlar. Artık bizim Atak helikopterlerimiz var mı? Onu da bu kardeşinizin İtalyanlarla yaptığı görüşmeler sonucunda ortak üretmeye başladık.

‘Kandil operasyonuna itiraz eden gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz’

Sahadaki birliklerimiz hedeflerine adım adım ilerliyor. Muhalefet istemese de ülkemizi katil sürülerinden temizlemişsek, Kandil’deki terör bataklığını da kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız. Tabii öncelikle Afrin operasyonu yaptıkları itirazın aynısını bugün Kandil’e yapan gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz.

Bugün Niğde’ye sadece seçim mitingimizi yapmak için gelmedik. Sizlere  teşekkür borcumuzu da ödeyeceğiz. 30 Mart mahalli seçimlerinden hemen önce sizlerden söz almış, güçlü destek istemiştik. İlk günden itibaren AK Parti’nin yanında olan kardeşlerim bizleri mahçup etmedi. Niğde’nin dili dualı insanları bize yine sahip çıktı.  Türk siyasetinin montajlarla, kasetlerle esir alınmaya çalışıldığı 30 Mart 2014 seçimlerinde Niğde yüzde 41 ile AK Parti dedi.

Bay Kemal ne diyor çiftçi aç. Türkiye ilk çeyrekte 7,4 büyüme kaydetti, OECD ülkelerinde birinci olduk. Bay Kemal çıkmış diyor ki ‘7,4 büyüme size yansıdı mı?’ Yahu bu büyüme nedir bir öğren, ekonomistlerine bir sor. Bu yollar nerden yapılıyor Bay Kemal, Bay Muharrem cehalet çok kötü bir şey. Niğde’de teknokent kurduk bunu nereden kurduk Bay Kemal? Eğer küçülen bir ekonomi olsak bunları yapabilir miyiz?

“Elon Bey geldi ziyaret etti”

Bak dünyada Tesla diye bir marka var. Elon Bey geldi ziyaret etti. Çok böyle farklı bir kişilik. Nereden nereye nasıl geldiğini anlatıyor. Bu zannediyor ki biz hala dizelle araç üreteceğiz. Onu da üretiriz de biz elektrikli, akülü araç üreteceğiz Bay Muharrem. Sen bu işlerden anlamazsın. Anlayana kadar da 24 Haziran geliyor. Ama istersen 24 Haziran’dan sonra sana bir ders veririz. Onun için ben size güveniyorum, size inanıyorum.

12 gün sonra bunlara bir Osmanlı tokadı atmaya var mıyız? Bu zat için terörle mücadele eden askerin hiçbir önrmi yok. Varsa yoksa kendi keyfi. ne yaparsanız yapın biz terörle mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. bugün morali bozuldu diye askere bunu yapan yarın memura, çiftçiye, emekliye ne yapmaz.

Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde mitingi sonrasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştirerek şehit olan kahraman Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ederek dua etti.

Niğde mitinginden sonra Niğde’nin bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan Ömer Halisdemir’in mezarının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde meydanındaki miting sonrasında helikopterle beldeye geldi ve Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret öncesinde şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner karşıladı. Ömer Halisdemir’in kabir başında Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ettikten sonra bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve beldeden helikopterle ayrıldı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika