Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ESKİŞEHİR DÜNYA’NIN EN GÜVENLİ 4.ŞEHRİ

25 Ocak 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»ESKİŞEHİR DÜNYA’NIN EN GÜVENLİ 4.ŞEHRİ
ESKİŞEHİR DÜNYA’NIN  EN GÜVENLİ 4.ŞEHRİ

 

Eskişehir, dünyanın en güvenilir 4’üncü şehri olarak tespit edildi. Dünya genelinde yaptığı araştırmalar ve anket sonuçlarını açıklaması ile tanınan numboe.com sitesinin bilimsel teknik ve yöntemler kullanarak site kullanıcıları arasında yaptığı araştırma sonuçlarına göre Eskişehir, dünyanın 440 şehri arasında suç endeksi en az ve güvenlik sıralaması en yüksek kentleri arasında gösterildi.

 

 

440 şehir arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre Eskişehir’in suç endeksi 14,43 ve güvenlik endeksi de 85,57 olarak açıklandı. Dünyanın en güvenli şehri Japonya’nın Kyoto şehri olarak açıklanırken ikinci sırada yine Japonya’nın Osaka şehri oldu. Üçüncü sırada Almanya’dan Dresden yer alırken dördüncü sırada ise Eskişehir bulundu.
Bilimsel teknik kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada site kullanıcılarına çeşitli suçlara ilişkin puanlar verilmesi istendi. Suç endeksinde yer alan suçlar ise şöyle;
Saldırı, şiddet, hakaret, kundakçılık, araba hırsızlığı, yağmalama, nefret suçu, etnik ayrımcılık, uyuşturucu kullanımı ve yolsuzluk-rüşvet.
Kullanıcıların verdiği cevaplar ışığında belirlenen sonuçlara göre Eskişehir, dünyanın en güvenli 4’üncü şehri olarak belirlendi. En güvenli şehirler sıralamasında Türkiye’den Eskişehir ile birlikte 6 şehir girebildi. Buna göre Eskişehir 4’üncü, Bursa 45’inci, İzmir 56’ıncı, Antalya 124’üncü, Ankara 223’üncü ve İstanbul ise 242’inci sırada yer aldı.

Dünyanın en güvenli şehirler sıralaması ise şöyle belirlendi;

KULLANICILAR ARTAN SUÇ SAYISINA DİKKAT ÇEKTİ

Eskişehir’in suç endeksi baktığımız zaman ise kullanıcıların en sorunlu gördüğü konu son 3 yıl içinde artan suç sayısı oldu. 20’lik dilimler halinde 0-100 arasında puan verilebilen araştırma sonucunda Eskişehir’de son 3 yıl içinde artan suç sayısı 45 puan alarak en yüksek puanı (ılımlı) aldı.
İkinci sırada ise uyuşturucu kullanımı yer aldı. Bu suç yine de 27,50 puan alarak (düşük) dikkat çekti.

HOŞGÖRÜ KENTİ ESKİŞEHİR TESCİLLENDİ

Eskişehir’de saldırı, yağma, araba hırsızlığı, silahlı soygun, gasp, Vandalizm, yolsuzluk
ve rüşvet, hakaret, şiddet suçları çok düşük puan aralığında (0-20) değerlendirildi. Ten rengi, etnik köken ya da dinsel ayrımcılık gibi konuları
kapsayan nefret suçunda ise
Eskişehir, sıfır puan yani çok düşük kategorisinde değerlendirildi.

YALNIZ BAŞINA YÜRÜMEK EMNİYETLİ

Çalışmada dikkat çeken bir diğer nokta da gündüz ve gece yalnız başına yürüme sorusuna verilen cevap oldu. Güvenirlilik noktasında sorulan bu soruya ankete katılımcıları gündüz yalnız yürümeye 95 (çok yüksek emniyetli), gece yalnız yürümeye ise 77,50 (yüksek emniyetli) cevabını verdi.
Araştırma her ne kadar tam olarak bilimsel içerik taşımasa da araştırmacılara fikir sağlaması noktasında milyonlarca insan tarafından paylaşıldı.

Haber: Bülent Özgen

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika