Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Ferrari Monoca’da duble zafer elde etti

05 Haziran 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Ferrari Monoca’da duble zafer elde etti
Ferrari Monoca’da duble zafer elde etti

2017 Formula 1 Şampiyonası’nın 6. yarışı Monaco GP’yi Sebastian Vettel kazanırken, Ferrari duble zaferi elde etti. Yarışa ilk 2 sıradan başlayan Ferrari pilotları, ilk turda yerlerini korumalarının ardından pit stoplara kadar Kimi Raikkonen – Sebastian Vettel sıralamasıyla devam ettiler. Pit stoplarda ilk olarak Raikkonen pite alınırken, Vettel ondan 5 tur sonra pite geldi. O arada iyi turlar atan Vettel, geç pit avantajıyla ilk sıraya yükseldi. Yarışın sonuna kadar yerini koruyan Vettel 1. olurken takım arkadaşı Raikkonen 2. oldu ve Ferrari 2010 Almanya’dan sonra ilk duble sonucunu kazanmış oldu.

Vettel bu sene 3. yarışını kazanırken Hamilton’ın sorunlu hafta sonuyla şampiyonadaki liderlik avantajını daha da arttırmış oldu. Ferrari de 2001’den beri kazanamadığı Monaco’da uzun zaman sonra kazanmayı başardı. Pit stoplara geç girerek avantaj sağlayan isimlerden olan Daniel Ricciardo, Monaco’da podyumu tamamlayan isim olurken Mercedes podyum dışında kaldı. Yarışa 3. sıradan başlayan ve pitlere kadar yerini koruyan Valtteri Bottas, pit stoplarda da 4. sıraya geriledi ve o pozisyonda yarışı tamamladı.

Onu, pit stoplara kadar 4. sırada giden ancak erken pit stopla 5.liğe gerileyen Max Verstappen takip etti. İyi bir hafta sonu geçiren Toro Rosso pilotu Carlos Sainz yarışı 6. sırada tamamlarken onu 13. sıradan başlayıp geç pit stopla yükselerek 7. olan Lewis Hamilton takip etti. Şampiyonluk mücadelesi veren Hamilton, ancak geç pit stop sayesinde sıra kazanabildi ve kaybı minimum seviyede tutmaya çalıştı.

Haas’tan Romain Grosjean 8. sırada yarışı tamamlarken onu Williams’tan Felipe Massa ve Haas’ın diğer pilotu Kevin Magnussen takip ettiler. Bu isimler normalde puan kazanamayacak gibiydi ancak son bölümde Sergio Perez ve Daniil Kvyat arasındaki temastan faydalanarak puan kazanmış oldular.

Perez, Rascasse’da Kvyat’a atak yapmaya çalışırken ona yandan vurdu ve bu olay sonucunda iki sürücü de puan potasından düştüler. Kvyat yarışa veda ederken Perez pite geldi ve 16 yarışlık puan istikrarını sonlandırmış oldu.

Renault pilotu Jolyon Palmer 11. sırada damalı bayrağı görerek puanı kaçıran ilk isim olurken onu Esteban Ocon ve Sergio Perez takip ettiler.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika