Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Görüntülü Haber-Altınova Deniz’inde Maden Ocağı İstemiyoruz!

22 Aralık 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Görüntülü Haber-Altınova Deniz’inde Maden Ocağı İstemiyoruz!
Görüntülü Haber-Altınova Deniz’inde Maden Ocağı İstemiyoruz!

 

Ayvalık ilçesi, Altınova  denizi açıklarında, Türkiye’de  ilk defa denizden maden çıkarılması konusunda Bimer kanalıyla müracaat   üzerine ,  üniversitelerden gelen  uzman görüşleri ,denizde eko-sistemin bozulacağı konusunda  yönünde olmuştur.

 

Balıkesir Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu Md.lüğü ve Mühendislik Fakültesi; bölgedeki  madencilik faaliyetinin ekolojik çevre üzerindeki etkisinin ,ancak bölge de  yapılacak çok disiplinli( maden,jeoloji,çevre,su ürünleri ve deniz bilimleri )çalışma ile belirlenebileceği yönünde,Ege Üniversitesi Su ürünleri  Fakültesince de ; 

ÇED proje  dosyasının  incelendiğini ve uzmanlık alanlarına giren kısımlara görüşlerinde,eko-sistemin etkileneceğini ve proje alanına çok yakın olan   Sarımsaklı Tabiat parkı ve AYVALIK sulak alanların da etkilenmesi  mümkün alanlar olduğu , bölgedeki yaşayanAltınova  halkının ve sitelerin  olumsuz etkileneceğini belirtmişlerdir.

Türkiye Tabiatını Koruma  Derneğinin Ayvalık Temsilcisi  Bülent ÖZGEN olarak; Ayvalık Halkına ve yaşayan diğer çevreci kuruluşlara ilk haber vermenin mutluluğunu yaşayan Ayvalıklı Bir Doğasever , çevre gönüllüsü   ve  cevrecitv genel yayın yönetmeni olarak   olarak,zaten  duyarsız kalamazdık ve kalmadımda. Yaptığım müracaata karşılık Ege Üniversitesince uzmanlık alanlarına giren   kısımlara ait görüşler aşağıda belirtilmiştir.

Bu mücalede; Başta  Ayvalık Belediye Başkanı  Sayın Rahmi GENCER olmak üzere,sadece Türkiye Tabiatı Koruma  Derneğinin Ayvalık Temsilcisi değil,bütün çevre dernekleri ve Ayvalık  Çevre Koruma Derneği,Tabiat Platformu,AR-GE,Site sakinleri bu mücaeleye gerek dilekçe ile gerek yerel ve ulusal ve görsel basında  röportajlarla katkıda bulundular.Hepimiz bir bütün olduk.Tek vücut olduk.

MİGEM’ile yaptığım yazışmalarda; henüz ruhsat olmadığını, maden kanunu ve maden uygulama yönergesinde belirtilen arama dönemlerine uyulacağı, sadece numune alınması için izin verilebileceği belirtilmiştir.

23.11.2017 tarihindeki başvurum MADEN İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

“Dilekçenizde de belirtildiği gibi ER:3361056 sayılı müracaat henüz ruhsata bağlanmamış, değerlendirme sahası olarak sistemde gözükmektedir. Ayrıca ruhsat alınsa bile çalışma yapılabilmesi için, çalışmaya başlanılması için 3213 sayılı Maden Kanununun 7. Maddesi gereği gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.

İzin aşamasında ve ruhsat verilme aşamasında saha Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından proje denetimi yapılmakta proje uygunluğu bu aşamada da değerlendirilmektedir. Kaldı ki, izin aşamasında dilekçenizde belirtilen hususların tamamı ÇED, GSM ve Mülkiyet izin aşamasında tamamı dikkate alınmaktadır.

Ruhsat alınıp izinler alındıktan sonra çalışma aşamasında da ruhsat Genel Müdürlüğümüz tarafından denetlenecektir diye cevap verilmiştir.

2 nci başvuruma  da ;  MİGEM Önce ruhsata dönüşecek arama dönemi aşamalarını ve proje aşaması değerlendirilecek proje uygun bulunduğu takdirde gerekli izinler alınacak, arama dönemlerinde sevkiyat bulunmamakta ancak numune alımı için irsaliye verilmekte, belediye payları belediye mücavir sınırların da kaldığı oranda faydalanılabilmekte olup, eko sistemle ilgili işlemler izinler aşamasında ÇED kapsamında değerlendirilmektedir diye cevap verilmiştir

Altınova Denizimizde Maden Ocağı İstemiyoruz!

Altınova Denizimizde Maden Ocağı İstemiyoruz!Rahmi GençerAyvalık Belediye Başkanı

Posted by Ayvalık Belediyesi on Montag, 4. Dezember 2017

SONUÇ OLARAK :

Bilimden ve ,ilimden ayrılmamız gerektiğine inanıyorum. Körfezimizin incisi Ayvalık’ımızın dünyaca ünlü  denizinden  ve kumsalından maden  alınmaması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz,denizimizin kirlenmesine ve eko- sisteminin bozulasına asla müsaade etmiyeceğiz.Uzun süreçli olacak olan bu mücadele de güncelliği ,dinamikliği,birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bir  mücadele komisyonun kurulması uygun olacaktır.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika