Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Görüntülü Haber-Eskişehir’de Termik Santral, Basın Açıklamasıyla Beraber Protesto Edildi!

05 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Görüntülü Haber-Eskişehir’de Termik Santral, Basın Açıklamasıyla Beraber Protesto Edildi!
Görüntülü Haber-Eskişehir’de Termik Santral, Basın Açıklamasıyla Beraber Protesto Edildi!

 

 

Eskişehir’de termik santrale karşı mitingin OHAL gerekçesiyle yasaklanmasına karşın basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP’li vekiller de katıldı.

 

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) üyeleri Tepebaşı Bölgesi’ne yapılmak istenen termik santral projesi için verilen ÇED raporu kararına itiraz ederek, iptalini istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen platform üyeleri, 800 itiraz dilekçesini yetkililere iletti. ESÇEP Sözcüsü Selim Kurnaz, yaptığı konuşmada, anayasa ile koruma altına alınan yaşam hakkının açıkça ihlal edildiğini savundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen platform üyeleri, 800 itiraz dilekçesini yetkililere iletti. ESÇEP Sözcüsü Selim Kurnaz, “Enerji üretimine karşı değiliz ancak zararsız ve hatta ucuz yöntemler varken, sağlığımıza böylesine zararlı kömürlü termik santralde direnilmemesini istiyoruz.” Dedi.

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) üyeleri Tepebaşı Bölgesi’ne yapılmak istenen termik santral projesi için verilen ÇED raporu kararına itiraz ederek, iptalini istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen platform üyeleri, 800 itiraz dilekçesini yetkililere iletti.

 

Posted by Eskişehir Kıymetlidir on Samstag, 3. März 2018

 

İl Müdürlüğü önünde grup adına basın açıklaması yapan ESÇEP Sözcüsü Selim Kurnaz, herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi.

“YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

Anayasa ile koruma altına alınan yaşam hakkının açıkça ihlal edildiğini, bu vesile ile de hukuk, adalet ve mevzuat hükümlerine aykırı davranıldığını belirten Kurnaz, “Uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınan yaşam hakkına saygı gösterilmemektedir” dedi.
Kurnaz, “Enerji üretimine karşı değiliz ancak bütün dünya kömürlü termik santrallerin zararlarından bahsederken ve enerji üretmek için daha zararsız ve hatta ucuz yöntemler (rüzgar, güneş gibi) varken, sağlığımıza böylesine zararlı kömürlü termik santralde direnilmemesini istiyoruz. ESÇEP olarak, tüm görüş ve düşüncelerin yer aldığı ÇED raporunun iptali ile ilgili vatandaşlarımızın itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim ediyor, gereğinin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Grup yapılan açıklamanın ardından dilekçeleri yetkililere ulaştırarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

03.03.2018 Tarihinde de Eskişehir’de termik santrale karşı yapılmak istenen mitingin, OHAL gerekçesiyle yasaklanmasına rağmen halk basın açıklaması ve yürüyüşle santrali protesto etti

Eskişehirliler ,basın açıklamasının yapılacağı İstasyon Caddesi Girişine kadar yürümek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri bariyer kurarak engel olmak istedi. Kitle, bariyeri aşarak yürüyüşü sürdürdü. İsmet İnönü Caddesi’nin sonuna gelen grup attıkları sloganlarla “Termik santrale hayır” dedi.

 

28 Şubat 2018 Fox Ana Haber

Lületaşı değerimizdir, Eskişehir Kıymetlidir!

Posted by Eskişehir Kıymetlidir on Mittwoch, 28. Februar 2018

 

Yürüyüş ve basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Ali Akyıldız, Okan Gaytancıoğlu, Ali Şeker, Mehmet Tüm, Hüseyin Yıldız, Ahmet Akın, Orhan Sarıbal, Mahmut Tanal, Kadim Durmaz , Utku Çakırözer, CHP PM üyeleri; Gülizar Biçer Karaca, Ali Özgün, Sevda Erden Kılınç, Gamze Tacıer, Gül Çiftçi, Fatma Güner, Ayça Taşkent, Emre Çam, Erbil Aydınlık, Pınar Uzun, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, siyasi parti başkanları ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

Kömürlü termik santral istemiyoruz

Posted by Eskişehir Kıymetlidir on Samstag, 3. März 2018

 

Kaynak:   https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2018/03/03/eskisehirde-termik-santral-protesto-edildi/  Evrensel

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika