Dolar : Alış : 32.2070 / Satış : 32.2650
Euro : Alış : 34.6075 / Satış : 34.6698
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3259 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Görüntülü Haber-İklim İçin Ses Ver! Eskişehir’in Sesi Ol!

21 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Görüntülü Haber-İklim İçin Ses Ver! Eskişehir’in Sesi Ol!
Görüntülü Haber-İklim İçin Ses Ver! Eskişehir’in Sesi Ol!

Yuvamız olan dünyayı krizin eşiğine getiren fosil yakıtlara karşı harekete geçmek için her birimize ihtiyaç var. Yaşanılabilir bir gezegen için enerji dönüşümü talebinin tabandan gelmesi, sesimizin daha gür çıkması gerekiyor. Kaliforniya’da dünyanın dört bir yanından yerel yönetimleri bir araya getirecek Küresel İklim Eylem Zirvesi öncesi 8 Eylül’de iklim için sesimizi yükseltelim; siyasetçilerimize, yerel yönetimlerimize, Kaliforniya’ya başka bir dünyayı mümkün kılacak sesimizi duyuralım!

 

Kapadokya’dan bugün yükselen balonumuz ve pankartımızla gönderdiğimiz mesajla da bir kez daha herkesi 8 Eylül’de harekete geçmeye davet ediyoruz.

 

 

Mesajımızın arkadaşlarına ulaşmasına destek olur musun? Harekete geç arkadaşlarını 8 Eylül’de İklim İçin Ses Ver’meye davet et!

İklim krizi içinden çıkılmaz bir sorun yumağı gibi gözükse de unutma, tabandan yükselen her ses geleceğimiz için kazanım. Fosil yakıt projelerine karşı mücadele edenlerin azmi ve inadı bizlere bir araya geldiğimizde ne kadar güçlü olabildiğimizi tekrar tekrar gösteriyor. Ağustos başında Kırklareli’ne yapılmak istenen termik santralin ÇED toplantısını bölge ahalisi yaptırmadı, bu hafta da Anadolu’nun cennet Alpu Ovası’nı zehirleyecek termik santral ihalesi dördüncü kez ertelenmek zorunda kaldı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi sınırları içinde yer alan termik santral projesine karşı Eskişehirliler aylardır mücadele ediyorlar; kentleri için, temiz toprak, hava ve su için, iklim için ses veriyorlar.

Bir yandan yaşanabilir yarınlar için Eskişehir’de olduğu gibi fosil yakıt karşıtı mücadeleleri büyütmemiz gerekirken diğer yandan tabandan yükselen seste her bireyin yapabilecekleri var. Yerel yönetimlerimize adil geçiş yoluyla yenilenebilir enerji talebimizi söylememiz, bu talebi çoğaltmamız gerekiyor. Bunun ilk adımı olarak da yerel yönetimlerimizden bir taahhüt niteliğinde olan iklim eylem planı hazırlamalarını talep etmeliyiz.

Nasıl mı? Bilgi Edinme Hakkı Yolu’yla belediyene başvurabilir, İklim Eylem Planları’nın olup olmadıklarını sorabilir, şayet yoksa bir an önce harekete geçmelerini isteyebilirsin. Dilekçe örneğine ulaşmak için tıklaman yeterli. Belki de dilekçeyi çoğaltıp, eşine dostuna, arkadaşlarına mahallene dağıtabilirsin, dilekçeleri belediyene toplu teslim ederek tabandan gelen sesi yükseltebilirsin!

 

 

Fosil yakıtlara karşı olan mücadelenin sesini seninle, bir arada yükselttiğimiz için heyecanlıyız zira biliyoruz ki San Francisco, Eskişehir veya Samoa Adaları farketmez, nerede yaşıyor olursak olalım yazılmakta olan müşterek hikayede hepimize yer var. Ve biliyoruz ki 8 Eylül’de ve sonrasında yan yana durarak umudumuzu büyütmeye, yaşanılabilir bir gezegen için yeni zaferler kazanmaya devam edeceğiz.

Dayanışmayla,

KAYNAK : Efe 350 Türkiye

BÜLENT ÖZGEN HABER MERKEZ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika