Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

GÖRÜNTÜLÜ HABER-SAKARYA NEHRİ’Nİ BÖYLE KİRLETİYORLAR

30 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»GÖRÜNTÜLÜ HABER-SAKARYA NEHRİ’Nİ BÖYLE KİRLETİYORLAR
GÖRÜNTÜLÜ HABER-SAKARYA NEHRİ’Nİ BÖYLE KİRLETİYORLAR

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinden geçen ve ilçede bulunan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Sakarya Nehri’ne döktüğü atık su vatandaşların 6 ay önce tepkisine neden olmuştu. Maksudiye Mahallesi’nden nehre bırakılan atık su, nehrin üzerini siyaha bürümüş ve çevreye yayılan kötü kokudan vatandaşlar rahatsız olmuştu. Bunun üzerine yapılan haberlerle birlikte yetkililer atık sudan numune alarak inceleme başlatmıştı.

 

 

OSB’nin atık suları, nehre akmaya devam ediyor.

Duruma tepki gösteren Maksudiye Mahalle Muhtarı Himmet Özdemir, “2009-2010 yıllarında Söğütlü 3. OSB kurulmaya başlandığı zaman bu sıkıntıları yaşayacağımızı az çok tahmin ediyorduk ama ilerleyen zamanlarda daha çok artacağını tahmin etmemiştik. Çünkü o zaman arıtmanın yapılacağı söylenmişti. Ocak ayı zamanıydı bu sorun gündeme geldiği zaman artarak vardı. Arıtmanın Şubat ayı sonunda biteceği ve bu sorunların ortadan kalkacağı söylenmişti. Biz bürokratlara inanmak zorundayız, bu iş kavga ve gürültüyle çözülmeyecek.

 

Bu kadar siyah renk ve koyu renkte akan bir su değildi fakat sanayi büyüdükçe, geliştikçe bu sorun artarak karşılanamaz oldu. Bize arıtma kurulduğunda bu sorunun tamamen ortadan kalkacağı söylendi. 2 aydır muazzam bir şekilde Sakarya Nehri kirletilmekte. Biz insan olarak OSB’lere, üretime hiçbir zaman karşı değiliz ama bunlar yapılırken altyapısının da yapılması gerekiyordu” şeklinde konuştu.

KAYNAK  : http://www.sakaryahaber.com/haber/13900/sakarya-nehrinde-cevre-katliami.htmhttps:/

YAYINA  HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika