Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Ödül Aldı

17 Aralık 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Ödül Aldı
Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Ödül Aldı

hava icme suyu donusturen sistem

Skysource/Skywater Alliance, enerji için doğal kaynakları kullanarak havayı içme suyuna dönüştüren WEDEW (Wood to Energy Deployed Water) ile XPize Vakfı’nın 1,5 milyon dolar ödüllü yarışmasını kazandı.

780 milyondan fazla insanın su kıtlığı ile karşı karşıya olduğu tahmin edildiği dünyamız için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak WEDEW, günde 2 bin litre su üretebiliyor, tamamen yenilenebilir enerjiden güç alıyor ve üretim maliyetinin litre başına iki cent’i geçmeyen, adeta bulutları taklit eden bir sistem.

Biyokütle enerjisinden beslenen, bir konteyner boyutunda olan cihaz, etraftaki sıcak havayı toplayıp bunu soğutma tankında soğutarak yoğuşma işlemini gerçekleştiriyor. Yoğuşma sonrasında toplanan hava suya dönerken daha sonra bu su çeşitli filtrelerden geçerek içilebilir hale getiriliyor.

Sistem çevredeki odunları, hindistan cevizi kabukları gibi organik atıkları enerji kaynağı olarak kullanıyor. Bu sayede organik atıkların karbondioksite dönüşmesine engel olarak karbon salınımı da azaltan sistem, çevrede organik atık bulunmuyorsa güneş panelleri ve yerleşik bir batarya ile çalışmasını sürdürebiliyor.

Ekibin verdiği bilgilere göre WEDEW ile hava durumuna bağlı olarak günde 113 litre ile bin 135 litre arasında su üretmek mümkün.

KAYNAK : https://www.yenienerji.info/haberler/havayi-icme-suyuna-donusturen-sistem-odul-aldi

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika