Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Irma Kasırgası nedeniyle tüm şehir sular altında kaldı

12 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Irma Kasırgası nedeniyle tüm şehir sular altında kaldı
Irma Kasırgası nedeniyle tüm şehir sular altında kaldı

Amerika kasırga tehdidi altında! Son dakika ABD kasırga haberlerini tüm dünya nefesini tuttu ve yakından takip ediyor. Son yılların en şiddetli kasırgalarından biri olan Irma Kasırgası ilk olarak ABD’nin doğu sahillerini vuracak. Bu nedenle ABD’de hükümet alarma geçmiş durumda. ABD’ye doğru üçüncü kategoride ilerleyen Irma kasırgasının ilk görüleceği eyalet olan Florida’da 700 bin kişi için daha tahliye kararı verildi. Uzmanlar kasırganın ilerledikçe şiddetini arttırdığını belirtiyor. Daha önceki tahminlerin aksine kasırganın merkezinin Miami’den geçmeyeceği kaydedilirken, eyaletin güney ucundaki Key West’ten kategori 4 şiddetinde girecek Irma’nın kuzey batıya doğru ilerleyip 3 milyon nüfuslu Tampa Bay bölgesine ulaşması bekleniyor.

Tahliye edilmesine karar verilenlerin sayısının 7 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Amerika kasırga haberleri son dakika ABD kasırga gelişmeleri yakından takip ediliyor. Son yılların en şiddetli kasırgalarından biri olan Irma Kasırgası ilk olarak ABD’nin doğu sahillerini vuracak. Atlantik Okyanusu’nda bulunan ada ülkelerinden geçerek Florida’ya doğru ilerleyen Irma kasırgasının şiddetinin üçüncü kategoriye (yaklaşık 200 kilometre) indiği ancak kasırganın ilerleyen saatlerde şiddetini artıracağı belirtildi. ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), Florida’daki barınakların 1 milyon kişiyi alabileceğini duyurmuştu.

 

Tüm şehir sular altında kaldı Irma Kasırgası nedeniyle ABD’nin Miami kentinde sel meydana geldi. Yetkililer, kasırga sonucu oluşan dalgaların 15 metreye kadar yükseldiğini, bu nedenle Miami kenti ve Miami-Key West arasındaki karayolunun tamamen sular altında kaldığını bildirdi. Key West ve Tampa bölgelerinde ise kasırga tam hızıyla etkisini sürdürüyor. Florida Valisi Rick Scott, düzenlediği basın toplantısında, “Florida’nın tüm batı kıyılarında ciddi fırtına dalgalanmaları tehlikesi var. Bu hayatı tehdit eden bir durum” dedi. Miami’de kasırgada ölenlerin sayısına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken, 1 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Ayrıca Ulusal Hava Durum Merkezi, Fort Lauderdale Uluslararası Havaalanı’nın sular altında kaldığını bildirdi.

Öte yandan, Türkiye’nin Miami Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, “Kasırgadan etkilenen vatandaşların mekan, sığınak, barınak ihtiyaçları üzerine temas halinde olmak için verilen e-mail adresine mail atmalarını rica ediyoruz” denildi. Atlantik Okyanusu’nda bulunan ada ülkelerinden geçerek Florida’ya doğru ilerleyen Irma kasırgasının şiddetinin üçüncü kategoriye (yaklaşık 200 kilometre) indiği ancak kasırganın ilerleyen saatlerde şiddetini artıracağı belirtildi. Kasırganın güzergahında bulunan başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi. Florida’ya pazar sabah ulaşması beklenen kasırga için 700 bin kişinin daha tahliyesine kararı verildi.

Son rakamla birlikte, eyaletten tahliye edilmesine karar verilenlerin sayısı 7 milyona yaklaştı. Daha önceki tahminlerin aksine kasırganın merkezinin Miami’den geçmeyeceği kaydedilirken, eyaletin güney ucundaki Key West’ten kategori 4 şiddetinde girecek Irma’nın kuzey batıya doğru ilerleyip 3 milyon nüfuslu Tampa Bay bölgesine ulaşması bekleniyor.

Florida Valisi Rick Scott, tahliye kararı verilenlerin derhal evlerinden ayrılması gerektiğini belirterek, “Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına.” ifadelerini kullandı. Zamanın hızla daraldığını dile getiren Scott, halen eyalette etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 25 bin aboneye elektrik verilemediğini bildirdi. Irma Kasırgası’nın vurduğu ABD’nin Florida eyaletinde sokaklarda timsah görüldüğü bildirildi. ABD’nin Florida eyaletini vuran Irma Kasırgası etkisini sürdürüyor. 4 milyon evin elektriksiz kalmasına neden olan kasırga nedeniyle timsahlar sokaklara indi. Pazar günü 4. kategoride olan kasırga, Karayipler’de 38 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika