Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İsrail’den Refah’a havadan ve denizden saldırı En az 67 Filistinli öldü; 2 rehineye ulaşıldı

12 Şubat 2024 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İsrail’den Refah’a havadan ve denizden saldırı En az 67 Filistinli öldü; 2 rehineye ulaşıldı
İsrail’den Refah’a havadan ve denizden saldırı En az 67 Filistinli öldü; 2 rehineye ulaşıldı

İsrail’in ABD ve Mısır’ın uyarılarına rağmen Refah kentine düzenlediği saldırılarında en az 67 Filistinli hayatını kaybetti. Tel Aviv, hava saldırıları sırasında iki İsrailli rehineye ulaşıldığını duyurdu. İsrail’in Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah kentine düzenlediği saldırılarında onlarca Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, saldırılarda 67 Filistinlinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını söyledi. Gece geç saatlerde başlatılan hava saldırıları Refah’ta geniş çaplı paniğe yol açtı. Bölge sakinlerine göre İsrail uçakları, tankları ve gemilerinin katıldığı saldırılarda iki cami ve çok sayıda ev vuruldu. Hamas yaptığı açıklamada Refah’a yapılan saldırının İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü “soykırım savaşı” ve zorla yerinden etme girişimlerinin bir devamı olduğunu söyledi. Yardım kuruluşları Refah’a yapılacak bir saldırının felaket olacağını ifade ediliyor. Refah, İsrail’in askeri saldırıları nedeniyle büyük zarar görmüş bir bölgede nispeten güvenli olan son yer olarak biliniyor. Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, grubun Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in son 96 saat içinde Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda iki İsrailli rehinenin öldüğünü ve sekizinin de ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail iki rehineye ulaştı ; Bu arada Tel Aviv, hava saldırıları sırasında Refah’ta iki İsrailli rehineye ulaşıldığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail’in yerel güvenlik servisi Shin Bet ve Refah’taki Özel Polis Birimi tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla 60 yaşındaki Fernando Simon Marman ve 70 yaşındaki Louis Hare’nin serbest bırakıldığını açıkladı. Ordu, iki kişinin 7 Ekim’de Kibbutz Nir Yitzhak’tan Hamas tarafından kaçırıldığını söyledi. İsrail askeri sözcüsü Yarbay Richard Hecht, “Bu çok karmaşık bir operasyondu. Bu operasyon üzerinde uzun süredir çalışıyorduk. Doğru koşulların oluşmasını bekliyorduk.” dedi. Hecht, rehinelerin baskın sırasında patlayıcıyla delinen bir binanın ikinci katında tutulduğunu ve çevredeki binalarla yoğun bir çatışma yaşandığını kaydetti. Sheba genel hastanesi müdürü Prof Arnon Afek, “Bu gece serbest bırakılan iki rehinenin İsrail’in en büyük hastanesi olan Sheba tıp merkezine indiğini duyurmaktan çok mutluyum. Acil servisimize kabul edildiler ve ilk muayeneleri acil servis personelimiz tarafından yapıldı, durumları stabil ve bakımları yapılıyor.” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu bir röportajında Gazze’de tutulan 132 İsrailli rehinenin İsrail’in bölgedeki savaşını haklı çıkarmaya “yetecek kadarının” hayatta olduğunu söyledi…  Gazze’deki Sağlık Bakanlığına göre İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik askeri saldırısı 28 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden oldu…….   Haber ; Cem Bayram SEÇEN 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika