Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İstanbul Çekmeköy’de helikopter kazası

12 Şubat 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İstanbul Çekmeköy’de helikopter kazası
İstanbul Çekmeköy’de helikopter kazası

İstanbul Çekmeköy KirazlıMahallesi’nde bir siteye Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, AstsubayBaşçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın içinde bulunduğu askerihelikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiyeekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayda 4 askerimizin şehitolduğunu açıkladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi’nde bir site içerisine askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayda 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. AKParti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrasında İstanbul’da düşenaskeri helikoptere ilişkin “İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor” dedi. Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDUİstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şehit askerlerin isimlerini açıkladı. Açıklamada düşen helikopterde şehit olan askerlerin Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter ve Facebook’tan paylaştığı taziye mesajında Çekmeköy’deki helikopter kazasında 4 askerin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti. “Kayıplarımızın acısını milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz.” ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: “Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.”

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cekmekoy-helikopter-kazasi.jpg

BAKAN AKAR’DAN MESAJ Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da şu mesaj paylaşıldı: “Silah arkadaşlarımız, 11 Şubat 2019’da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter adresinden paylaşılan görselde ‘Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük…’ yazısı dikkat çekti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika