Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İşte Dünyanın En Muhteşem Kasabalarından Biri de Cunda !

27 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İşte Dünyanın En Muhteşem Kasabalarından Biri de Cunda !
İşte Dünyanın En Muhteşem Kasabalarından Biri de  Cunda !

Kültür çeşitliliği ve eğlencesi ile büyük şehirler, gezmek isteyen insanları her zaman cezbetti.Artık dünyanın dört bir yanından eşsiz doğası, tarihi yapıları, yöresel lezzetleri ile küçük kasabalar da turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

 

 

Büyük şehirlerin kalabalığından kaçmak isteyenler, doğal güzelliği, temiz havasıyla öne çıkan küçük kasabaları tercih ediyor. Dünyanın en eşsiz kasabaları belli oldu. Türkiye’den 5 kasaba listede..

-16 nci sırada ŞİRİNCE

Ege’nin kasabaları doğal yapıları, sıcak ortamlarıyla ön plana çıkıyor. İzmir Selçuk’a 8 kilometre mesafede bulunan Şirince, dağların arasında kurulmuş bir kasaba.Zeytin ağaçlarının taş sokakları ve cumba beyaz evleri ile Şirince, şehrin stresli hayatına alternatif bir gezi rotası. Eski bir Rum yerleşim yeri olan Şirince, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

11.ESKİ  TÜRK EVLERİYLE ‘SAFRANBOLU’

Karabük’ün turistik bir kasabası olan Safranbolu, ilçe merkezinin 8 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Geçmişi M.Ö. 3 binli yıllara dayanan kasabada, Hititler, Firigler, Persler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı Devleti hüküm sürdü.

Tarihle iç içe olan Safranbolu, Türk toplumunun özelliklerini her açıdan ziyaretçilerine yansıtıyor. Aynı zamanda kasaba, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alıyor. Eski Türk evleri ile tanınan Safranbolu, doğal güzellikleriyle de yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.

14- LEZZETLİ YEMEKLERİYLE ‘CUNDA ADASI’

 

 

Kuzey Ege’nin gözde turizm merkezlerinden olan Cunda (Alibey) Adası, birçoğu butik otel olan eski Rum evleri, Arnavut kaldırımları, kiliseleri, papalina balığı, Yunan ve Türk mutfağının eşsiz lezzete sahip yemekleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.Adada, en fazla ziyaret edilen yerlerin başında müzeye dönüştürülen Taksiyarhis Kilisesi ile Aşıklar Tepesi geliyor.

16- DAR SOKAKLARI VE RENKLİ EVLERİYLE ‘CUMALIKIZIK’

Cumalıkızık, Bursa’nın en renkli kasabalarından. 700 yıllık anıt bir kasaba olan Cumalıkızık, incir ve kestane ağaçlarıyla çevrili. Evleriyle ünlü olan Cumalıkızık, aynı zamanda Etnoğrafya Müzesi, Anıt Çınarları da biliniyor. Şehirden uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan kasaba, temiz havası, daracık sokakları, köy kahveleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

19- 4. YÜZYILA UZANAN GEÇMİŞİYLE ‘GÖREME’

Geçim kaynağı turizm olan Göreme, Nevşehir’e bağlı bir kasaba. Kasabanın eski isimleri şöyle sıralanıyor: Matiana, Korama, Maccan ve Avcılar. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alan Göreme vadisi ve çevresi tamamen erozyona uğramış muhteşem bir manzaraya sahip.

Kasabada bulunan kayalıkların geçmişi 4. yüzyıla kadar uzanıyor. Aynı zamanda geleneksel yaşam alanı kalıntıları da kasabada mevcut.

KAYNAK  : TRT HABER

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika