Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Karate’nin yeni yıldızı

01 Eylül 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Karate’nin yeni yıldızı
Karate’nin yeni yıldızı

Diyarbakır’ın Karate branşındaki ilk Milli sporcusu olan 16 yaşındaki Sena Kızılaslan, Karate’nin yeni yıldızı olarak gelecek için ümit veriyor

Geçen yıl Diyarbakır’da yapılan Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’da ümit kadınlar 54 kiloda şampiyon olan Sena Kızılaslan, önce Bağlar ilçesinin, ardından Diyarbakır’ın, daha sonra da tüm Türkiye’nin Karate’deki gururu oldu. Elde ettiği Türkiye Şampiyonluğundan sonra Milli takım seçmelerini de kazanan Sena, Diyarbakır’ın Karate’de Milli olan ilk sporcusu olma onurunu yaşadı. Milli Sporcu olan Sena, Türkiye Karate Milli Takımı ile ilk olarak Kuzey Makedonya’da yapılan Balkan şampiyonasında Türkiye Milli takımının başarısı için mücadele etti. 2004 doğumlu Sena Kızılaslan, Karate’nin gelecekteki parlayan yıldızı.

Milli Karateci Sena Kızılaslan, Spor Yazarı Murat İlter’in sorularını yanıtladı

Diyarbakır’ın ve Bağlar’ın gururu oldu

Geçen yıl Diyarbakır’da düzenlenen ve bu ilde yapılan ilk Türkiye Şampiyonası olma özelliği taşıyan organizasyonda 1999 ila 2004 arası doğumlu 54 ilden 713 erkek, 562 bayan karateci mücadele etti. Seyrantepe Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakalarda 33 ferdi dalda madalya dağıtıldı. Ümit kadınlar 54 kilo finalinde yarışan Diyarbakırlı Sena Kızılaslan, Aydın’dan gelen rakibi Bilge Akarkan’ı finalde eleyerek altın madalyanın sahibi oldu. Madalyasını doğum gününde hediye almadığı babasına armağan ettiğini belirten Kızılaslan, “Diyarbakır’daki şampiyona beni çok heyecanlandırdı. Kendi evimde mutlaka kazanmam gerektiğini düşündüm. Bunun için yoğun bir çalışma içine girdim. Emeklerimin karşılığını bir gün alacağımı biliyordum. O da Diyarbakır’da yapılan şampiyonada nasip oldu. Diyarbakır ile ilgili olumsuz düşünceler de vardı ve biz bu düşünceleri kırmak için çok uğraştık. Maçları Diyarbakır’a aldık. Tüm sporcular burada çok emek harcadık çok çalıştık” dedi.

Hiç yılmadan çalıştı

10 yaşında hiperakif olduğu için ailesi tarafından Karate branşına yönlendirildiğini söyleyen Sena Kızılaslan, ”3 aylık sporcuyken Bölge maçlarına gittim ve orada üçüncü olarak ilk derecemi aldım. Bunun öncesinde ailemin benden hiç ümidi yoktu.  Ayşe Meryem Yazar hocamızın sayesinde Bölge maçlarında ilk derecemi elde ettim. Sonrasında sürekli hedef büyüttüm.  İlk hedefim bölge şampiyonasıydı, oradan Avrupa’ya gidebilmeyi nasip etti Rabbim. Diyarbakır’ın Karate’deki ilk B Milli olarak Avrupa’ya giden ilk sporcusuyum. Kolay olmadı elbette. Zorlu yollardan geçtik. her zorlu yolların sonunda güzel biten şeylerde vardır. İnşallah daha güzel yerlere gelirim” diye konuştu.

Eğer özel çalışma yapmazsan, özel olamazsın

Diyarbakır’da çok fazla müsabaka yapma şanslarının olmadığını altını çizen Sena, ”Antrenmanlarımızı aksatmamaya çalışıyoruz. Okuldan çıkar çıkmaz salona geliyoruz. İkisini birlikte götürmeye çalışıyoruz.  Haftanın altı günü, bir buçuk saat antrenman yapıyoruz. Ben bazen idman sonrasında da çalıştığım oluyor. Zaten elde ettiğim başarılarda bunun da büyük faydası oldu. Değerli bir hocamın sözü vardır ‘Eğer özel çalışma yapmazsan, özel olamazsın’ diye. Gerçekten de öyle. İnsanın özeli olmazsa, özel olamıyor. Diyarbakır’da çok fazla müsabaka yapma şansımız olmuyor. Türkiye Şampiyonalarına sadece antrenman yaparak hazırlanabiliyoruz” dedi.

Hedef A Milli takım forması

Kata yapmasına rağmen aslında Kumiteci olduğunu söyleyen Sena, ”İlk Türkiye derecemi 2017 yılında Yıldızlarda Türkiye Şampiyonluğu ile elde ettim. 2018’de de üçüncülüğümü aldım. 2019’da kendi şehrimde Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Okulumun da büyük desteği oldu. Diyarbakır’da Türkiye Şampiyonu oldum. Sonra Milli takım seçmelerine gittim. Seçmelerde ortam çok farklıydı. Gerçekten de ortam insanı etkiliyor. Büyük bir heyecan vardı. Zaten heyecansız bu iş olmaz. Heyecan sizi harekete geçiren faktördür. Bunlara rağmen tüm rakiplerimi yenerek Milli formaya ulaştım.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika