Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ ARTIK BİR HAYAL OLDU…

24 Temmuz 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ ARTIK BİR HAYAL OLDU…
KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ ARTIK BİR HAYAL OLDU…

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Ege kıyısındaki Balıkesir ilçeleri için inşa etmeyi planladığı ve çok uzun süredir sözü edilen Katı Atık Depolama Tesisi artık bir hayal oldu..

 

 

 

Seçimden önce verilen sözler tutulmuyor nedense. Bu ilçelerde yaşayanlar, modern bir çöp tesisine kavuşmayı ve eski çöp alanlarının rehabilite edilmesini beklerken, sorunun farklı bir yöntemle çözülmek istendiği artık ortada. Havran’ın Çallı Köyü’nde kurulacağı daha önce ilan edilen yeni tesis yerine, şimdi Havran çıkışında bir Katı Atık Aktarma İstasyonu inşa ediliyor.. Edremit Belediyesi, Ekim ayından itibaren Emin Kuyu’daki vahşi çöp depolama alanına çöpleri taşımayı bırakacak..

Havran çıkışında, baraj sapağının bir kilometre yukarısında yapımı süren bu Aktarma İstasyonu’na götürülecek çöpler. Burada TIR’lara yüklenerek Balıkesir merkezdeki modern tesise taşınacak ve orada işlenecek, değerlendirilecek.. Böylece Balıkesir’in Bandırma ilçesinde başlatılan çöpü taşıma işine, Edremit de ilave edilmiş olacak.

 

Havran’da inşa edilen bu Aktarma İstasyonu’ndan muhtemelen Havran da yararlanacaktır. Fakat Burhaniye ve Gömeç’in yararlanıp yararlanmayacağını öğrenemedik şu ana kadar.. Ancak Ayvalık’ta buna benzer bir aktarma istasyonun Muratelli’de inşasına uğraşıldığını, zeytincilerin buna karşı çıktığını basından takip ediyoruz. Anlaşılan o ki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki planlama değişikliğini, merkezde Savaştepe yolu üzerindeki tesisin kapasitesinin yeterli olacağı varsayımına dayandırıyor ve bütün ilçelerin çöpünü taşımayı planlıyor.. Ancak 444.000 kişi kapasiteli mevcut tesisin, tüm Balıkesir’e yeterli olabileceği konusunda şüpheliyiz.. Bu nedenle, çöpü sürekli taşıma işine de tereddütle yaklaşıyoruz.

Yine de, Ekim ayından itibaren Emin Kuyu’ya çöp dökülmeyecek olması, Edremit açısından sevindirici bir gelişmedir. Artık çöp dağlarının görülmeyeceği, sıkça çıkan yangınların yaşanmayacağı ve Edremit Çayı’na çöplükten her tür kirleticinin karışmayacağı bir gelecek hayal etmek istiyoruz. Bunun için, Emin Kuyu’nun nasıl temizleneceği, nasıl rehabilite edileceği hususu çok önemli olacak. Edremit Çevre Platformu EDÇEP olarak bu konuyu yakından takip edeceğiz.

KAYNAK :Kubilay S. Öztürk-  Edremit Çevre Platformu EDÇEP

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika