Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Keşif Dünyası Çocukları Bekliyor

07 Ocak 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Keşif Dünyası Çocukları Bekliyor
Keşif Dünyası Çocukları Bekliyor

Henkel’in, çocukların içindeki dâhiyi keşfetmek üzeregerçekleştirdiği Keşif Dünyası projesinin ülkemizdeki ilk merkezi, DarüşşafakaEğitim Kurumları’nın Maslak kampüsünde küçükleri bekliyor. Katılımcıların, YaratıcıÇocuklar Derneği’nin öğretmenleri eşliğinde yapılan laboratuvar çalışmaları ilebilime ilk adımlarını attığı Keşif Dünyası, hem diğer okullara hem de 8-10 yaşarası tüm çocuklara açık. kesifdunyasi@dek.k12.tradresinden randevu alarak, pazartesi ve salı günleri 10.00 – 12.00 saatleriarasında gerçekleştirilen Keşif Dünyası bilim atölyesine çocuğunuzun ücretsizşekilde katılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca öğretmeninize bilgi vererek,okulunuzun da Keşif Dünyası’ndan yine ücretsiz yararlanmasına öncülükedebilirsiniz. 

Çocuklar, Keşif Dünyası’ndaki bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda ilk bilimsel deneylerine katılıyor. Üstelik deneylerde de araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi doğal malzemeler üzerinde yapıyor. “Keşif Dünyası” projesinde, yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çocuklara özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci eğitimi de veriliyor. 

 HABER EDİTÖRÜ: MURAT İLTER (muratilter1@gmail.com)

Henkel Hakkında

Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren birportföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojilersayesinde şirket, üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici işbirimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri,yapıştırıcı piyasasında dünya çapında tüm endüstriyel sektörlerde global birliderdir. Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünyagenelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılındakurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 2017 yılındaHenkel, 20 milyar Euro satış ve 3,5 milyar Euro faaliyet kârı bildirmiştir. Üçiş biriminin üç yıldız markası olan, Loctite, Schwarzkopf ve Persil 6,4 milyarEuro’dan fazla satış gerçekleştirmiştir. Henkel dünya çapında güçlü şirketkültürü ile bir araya gelmiş, tutkulu, birbirinden farklı olan ancak aynıdeğerleri paylaşarak, sürdürülebilir değerler yaratmak için çalışan yaklaşık53.000 kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış birlider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralardayer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsaendeksine kayıtlıdır. Daha fazla bilgi için lütfen www.henkel.com’uziyaret ediniz.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Hakkında

Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan okullar arası etkinlikler 2003 yılından itibaren Yaratıcı Çocuklar Derneği çatısı altında devam ediyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği, Türkiye genelinde okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekânları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.

Darüşşafaka hakkında

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 927 öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50’ye yükseltmiştir.

 

 

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika