Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Masa’da hedef Avrupa Şampiyonluğu

09 Eylül 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Masa’da hedef Avrupa Şampiyonluğu
Masa’da hedef Avrupa Şampiyonluğu

Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası öncesinde hedeflerini açıklayan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Koç, kadınlarda ve erkeklerde Avrupa 1. Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirtti.
Erkek Milli Takım Antrenörü Germiyanoğlu ve Kadın Milli takımı antrenörü İrfan Tavukçuoğlu ise hedeflerinin erkeklerde ve kadınlarda bütün maçlarını kazanıp Avrupa Süper Ligine yükselmek olduğunu söyledi.

Erkek ve Kadın A Milli Takımları, Lüksemburg’un ev sahipliği yapacağı Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek.
İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda İran A Milli takımlarıyla ortak düzenlenen kampla Avrupa Şampiyonasına hazırlanan A Milliler, antrenörler Onur Germiyanoğlu ve İrfan Tavukçuoğlu yönetiminde teknik ve taktik ağırlıklı çalışmalarla Avrupa Şampiyonasına hazırlandılar.
13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Lüksemburg´da yapılacak olan 2017 Masa Tenisi Avrupa Takımlar Şampiyonası Avrupa 1.Ligi’nde ülkemizi toplam sekiz sporcu temsil edecek.
Erkekler 1.Ligi´nde Çekya, Bulgaristan ve İsviçre´nin yer aldığı F grubunda mücadele edecek olan A Erkek Milli takımımızda; İbrahim Gündüz, Ahmet Li, Gençay Menge ve Talha Yiğenler, Kadınlar 1.Ligi’nde ise Galler, Azerbaycan ve Bulgaristan´ın bulunduğu G grubunda mücadele edecek olan A Kadın Milli takımımızda Melek Hu, Ece Haraç, Aybüke Öner ve Özge Yılmaz yer alacak.

Hedef Avrupa Süper Ligi

Avrupa Şampiyonasında hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ”Avrupa Şampiyonası için uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu dönem içerisinde Balkan Şampiyonası ve Açık Turnuvalara da katıldık. Tecrübeli oyuncularımızın yanında, gelecek vaat eden  genç oyuncularımızla Avrupa Şampiyonasında yer alacağız. Bayanlarda 2016 Tek Bayanlar Avrupa Şampiyonu sporcumuz Melek Hu’nun yanında 2000 doğumlu Aybüke Öner ve 2002 doğumlu Özge Yılmaz ve Ece Haraç mücadele edecek. Erkeklerde de dünya sıralamasında ilk 100’e girme başarısı gösteren Ahmet Li, 2016 Üniversiteler Avrupa Şampiyonu Gençay Menge’nin yanı sıra U21 takımımızdan İbrahim Gündüz ve genç milli takım sporcumuz Talha Yiğenler ile madalaya arayacağız. Hedefimiz her iki takımımızla da Avrupa 1.Ligi’nde şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmek” dedi.

Erkeklerde ve Kadınlarda çifte şampiyonluk

Avrupa Şampiyonasına İstanbul Kampı ile hazırlandıklarını belirten A Erkek Milli takım antrenör Onur Germiyanoğlu ” Erkeklerde 43, kadınlarda ise 38 takımın mücadele edeceği Avrupa Şampiyonasında Millilerimiz, Challenge Ligi olarak da adlandırılan Avrupa 1.Ligi’nde mücadele edecek.
Sporcularımız bu dönem içerisinde Balkan Gençler ve Balkan 21 yaş altı Şampiyonalarına katıldılar. Bulgaristan ve Çekya Açık Turnuvalarında mücadele ettik. Hedefimiz öncelikle A Erkek Milli takımımızla grubumuzda ilk sırayı elde etmek. Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde aynı grupta yer aldığımız Çekya’ya Antalya’da 3-2 yenilerek elimizden kaçırmıştık. Avrupa Şampiyonasında onları yenerek rövanşı almak istiyoruz. Diğer rakiplerimiz Bulgaristan ve İsviçre yenebileceğimiz takımlar. Tüm maçlarımızı kazanıp Avrupa Süper Ligine çıkmak istiyoruz” diye konuştu.
A Kadın Milli takım antrenörü İrfan Tavukçuoğlu ise ”Çok formda bir takımımız var. Melek Hu, Avrupa’nın ilk 10 sporcusundan birisi. Ece ve Özge, Avrupa’da çiftlerde şampiyonluğu kıl payı kaçırdı. Aybüke bu yıl çok iyi bir çıkış yakaladı. Grubumuzda Azerbaycan ile liderlik mücadelesi vereceğiz. Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde rakibimizi iki maçta da yenmiştik. hedefimiz erkek takımızda olduğu gibi bayanlarda da  Avrupa Süper Ligine çıkmak” dedi.

İslam Oyunları Şampiyonu İran ile ortak kamp

A Milli takımlarımız, Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını, kadınlarda ve erkeklerde İslam Oyunları şampiyonu İran Milli takımlarıyla birlikte yaptı. Azerbaycan´da düzenlenen İslam Oyunları sırasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun, Azerbaycan ve İran Masa Tenisi Federasyonlarıyla yaptığı üçlü protokol çerçevesinde Türkiye-İran Milli takımları ortak kampı planlandı.
İran Milli takımının erkek ve kadın takımlarıyla tam kadro geldiği Türkiye-İran ortak kampı her iki ülke arasında gerçekleştirilen ilk ortak kamp olma özelliği taşıyor. İran Masa Tenisi Federasyonu ile yapılan protokolün Türk Milli takımlarının gelişimi için çok faydalı olacağını söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ´´Bu protokolü en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak İran Milli takımını ülkemize davet ettik. Başarılı ülkelerin Milli takımları ile ikili kampları son derece önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte benzer organizasyonlara ev sahipliği yapacağız´´ dedi.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika