Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Polis Emeklileri vaat edilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini istediler

03 Mart 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Polis Emeklileri vaat edilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini istediler
Polis Emeklileri vaat edilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini istediler

Bursa’da bir araya gelen çeşitli illerden emekli polis memurları, yaptıkları basın açıklamasında özlük haklarının iyileştirilmesi ve kendilerine vaat edilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesini istediler.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0953.jpg

Türkiye’nin birçok kentinden Bursa’ya gelen emekli polis memurları, özlük haklarının düzeltilmesi ve 3600 ekgösterge yasasının biran önce çıkması için basın açıklaması düzenledi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0900.jpg

Ulu Camiyanındaki Orhangazi Parkı’nda toplanan grup, bayrak ve pankartlarla Heykel’e doğruyürüdü. Emekli polisler Heykel önünde yaptıkları basın açıklamasında, özlükhaklarının iyileştirilmesini istediler.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0946.jpg

Yapılan açıklamada, “3600 ekgösterge sözünün bugüne kadar yerine getirilmemiş olması bizleri derinden yaralıyor ve üzüyor. Polisler aktif görevdeyken maaşının önemli bir kısmı emniyet hizmetleri tazminatı ve aile yardımından oluşuyordu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0930.jpg

Ömrünün neredeyse tamamına yakını şanlı bayrağımız gölgesinde vatanımızın ve milletimizin birliğive beraberliği için her tür acıyı yaşayan, şehit ve gaziler vererek bu uğurda gözünü kırpmadan ölüme giden ve meslek hayatını emeklilikte taçlandıran bu isimsiz kahramanların bu tazminatları emekli olduğu zaman komple kesiliyor. Bu kesintinin ardından maaşı yaklaşık yüzde 60 bir kayba uğruyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0956.jpg

Polis emeklilerihalen 650, 800, 1100, 2200 ve 3000 ek göstergeye göre maaş alıyorlar.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0972-1.jpg

Kesilen aile yardımı emekli olunca da ödenmelidir. ve emniyet hizmetleri tazminatıemekli polislere de yansıtılmalıdır” Bu durum Anayasamızın sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi yine anayasamızın 55. maddesininbirinci ve ikinci fıkrasında belirtilen Ücret emeğin karşılığıdır .’’ve’’Devlet çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alırlar.’’ denildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0995.jpg

İlkelerine ters düşmektedir. Sahipsiz,terk edilmiş bir teşkilatın mensupları olarak bizler siyasilerin bitmek tükenmek bilmeyen vaatlerinden, çalışmalarımız devam ediyor!

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0968.jpg

demelerinden rahatsızlık duymaktayız insanca yaşamamıza bir nebze de olsa katkı sağlayacak 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetmeksizin bütün teşkilat mensuplarına verilmesidir. Son olarak sesleniyoruz denildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0978.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_0975.jpg

Basın açıklamasının ardından emekli polisler tarafından şehitlerin anısına lokma dağıtıldı.                                Haber :Cem Bayram SEÇEN 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika