Dolar : Alış : 32.2242 / Satış : 32.2822
Euro : Alış : 34.6993 / Satış : 34.7618
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3259 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Rusya’dan iddia Türkiye’den Suriye’ye militan ve askeri teçhizat gönderildi

06 Haziran 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Rusya’dan iddia Türkiye’den Suriye’ye militan ve askeri teçhizat gönderildi
Rusya’dan iddia Türkiye’den Suriye’ye militan ve askeri teçhizat gönderildi

rusyadan-turkiyeye-terbiyesiz-suclama

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim düşmüyor. Şimdi de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Son 10 gün içinde Türkiye’den Suriye’ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildi” dedi.

rusyadan-sok-iddia

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasında çıkan kriz psikolojik boyutta hala sürüyor. Rusya tarafından Türkiye hakkında yine ağır ithamlar geldi. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Son 10 gün içinde Türkiye’den Suriye’ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildiğini” vurguladı.

rusyadan-flas-turk-askeri-iddiasi-elimizde-kanitlar-var

Rus Bakan Lavrov, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile ortak basın toplantısında konuştu.

artik-dunya-tek-kutuplu-olmayacak-76583-5

Suriye ordusuna Halep’te teröristlere karşı yürütülen mücadele destek verecekleri konusunda ABD’yi daha önce uyardıklarını belirten Lavrov, “Şu an Halep ve çevresinde yaşananlar hakkında ABD’yi önceden uyardık. Halep’in teröristlerin eline geçmesini önlemek için Suriye ordusuna en aktif desteği vereceğimizi biliyorlar” dedi.

KERRY İLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜLER Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir haftada üç telefon görüşmesi yaptığını, Suriyeli muhaliflerin gerçekleştirdiği eylemlerin kabul edilemez olduğunu, Kerry’e aktardığını ifade etti.

ankara-gorulmemis-meydan-okudu-a04dd9

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Bakan Lavrov, son 10 gün içinde Türkiye’den Suriye’ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildiğini vurguladı. Öte yandan Lavrov, NATO’nun Rusya sınırındaki askeri varlığını artırması yönündeki tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek, şunları kaydetti:”Ulusal güvenlik doktrinimizde NATO doğuya doğru genişlemesinin Rusya’nın güvenliğini tehdit eden en önemli tehditlerden biri olduğu açık şekilde belirtiliyor. Ancak şundan eminim ki, tüm ciddi ve dürüst siyasetçiler, Rusya’nın herhangi bir NATO üyesine saldırmayacağını gayet iyi biliyor.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika