Dolar : Alış : 32.3091 / Satış : 32.3673
Euro : Alış : 34.6230 / Satış : 34.6854
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

TOSFED Rallisi Kupa töreninde silahlı kavga gölge düşürdü

13 Nisan 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»TOSFED Rallisi Kupa töreninde silahlı kavga gölge düşürdü
TOSFED Rallisi Kupa töreninde silahlı kavga gölge düşürdü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, TOSFED Rallisi Kupa törenine oyuncu Mustafa Üstündağ’ın da karıştığı silahlı kavga gölge düşürdü. 1 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili aralarında sanatçı Üstündağ’ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Olay, 11 Nisan Pazar akşamı saat 19.30 sıralarında Yakaköy Mahallesinde bulunan özel bir TED koleji okul bahçesinde meydana geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupasının 1’inci Ayak Bodrum Rallisinin kupa töreninin ardından oyuncu Mustafa Üstündağ (44) ve beraberindeki 5 kişi, ralli sırasında yaşanan kazayla ilgili komite üyelerini ihmalkarlıkla eleştirdi. Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi darp edilirken, Üstündağ’ın yanındaki H.K. iddiaya göre arbede sırasında tabancayla H.G.’yi sağ dizinden yaraladı. Kavga ihbarı üzerine törenin yapıldığı alana çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kupa töreninin ardından oyuncu Mustafa Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi, ralli sırasında yaşanan kazayla ilgili komite üyelerini eleştirdi. Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi darbedildi, bir kişi de arbede sırasında tabancayla sağ dizinden vuruldu.

Ödül merasimine Kurtlar Vadisi dizisindeki ‘Muro’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Mustafa Üstündağ’ın da katıldığı öğrenildi. Yarışta Üstündağ’ın bir yakınına haksızlık yapıldığı savı ile tartışma çıktığı, kelamlı tartışmanın tekmeli tokatlı hengameye dönüştüğü söz edilirken onlarca kişinin karıştığı arbedede Üstündağ’ın arkadaşlarının tertip komitesinde olan Atıl Atılgan’ı darbettikleri öğrenildi. Atılgan’ın ise özel bir hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Aynı saatlerde ödül törenin yapıldığı TED KOLEJİ  okul bahçesinde otoparktan çıkmaya çalışan bir otomobile silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, bir kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olduğu tespit edilen ve aralarında Mustafa Üstündağ’ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alınırken, meydana gelen kavgayla silahlı saldırının bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Olayın ardından çevrede inceleme yapan polis ekipleri aralarında Mustafa Üstündağ’ın da olduğu 6 kişiyi gözaltına alırken, olayda kullanılan tabancayı ele geçirdi..polis olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı..

81 ARAÇTAN 60’I YARIŞI BİTİRDİ

6 etapta ve 155 kilometre üzerinden yapılan yarışın parkurunun kuvvetli olması nedeniyle kimi arabalar takla attı, kimileri parkur dışına sürüklendi. Start alan 81 arabadan 60’ı yarışı tamamlayabildi. Yarışın akabinde düzenlenen merasimde kategorilerinde birinci üç dereceye giren araba atletlerine kupa ve plaket mükafatları verildi. Yarışın özel klasmanında BC Vision Motorsport grubundan Burak Çukurova-Vedat Bostancı birinciliği elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye’den Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikinciliği ve Evofone Rally Team’den Uğur Soylu-Aras Dinçer’de üçüncülüğü kazanan gruplar oldu.. .Bodrum’da düzenlenen 2021 Demir Berberoğlu Sezonu ve Şevki Gökerman Ralli Kupası ilk yarışı olan BOTAV Rally Bodrum, pazar akşam düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Karya Otomobil Spor Kulübü Basın açıklaması

Karya Otomobil Spor Kulübü olarak organize ettiğimiz 10-11 Nisan tarihinde Bodrum – Muğla’da düzenlenen Bodrum Rallisi’nde, yarışan ekiplerimizden birisi, mekanik bir sorunla yoldan çıkmıştır. Fiilen bir kaza yapmamış olan ekip üyelerinin, tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadıkları ve yaralanmadıkları görülmüş; yoldan çıkan ekibin aracı, servis alanına götürülmek üzere çekiciye yüklenmiştir. Yarışma ve ödül töreni tamamlandıktan sonra, içlerinde bu ekibin üyelerinden birisinin yakını olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu bir grup, yoldan çıkan ekip üyelerine müdahale edilmediğine’ dair asılsız bir ihmal iddiası üzerine, servis alanı ve ralli merkezine gelerek organizasyon görevlilerine önce sözlü, sonra da fiili olarak saldırmış, kulüp yöneticilerimizden birisi ile bir güvenlik görevlisini darp etmiş ve aynı grup içinde yer alan bir başka kişiyi silahla hafif yaralamıştır. İhmal iddiası tamamen dayanaksız ve asılsız olup, Yarışma Direktörü Nurdan Akal’ın ilgili açıklaması aşağıdaki gibidir:

11 Nisan günü gerçekleştirilen Ralli Bodrum organizasyonunun son Etabı geçilirken 6.özel etabın bitmesine 1,5-2 km kala 81 nolu araç küçük bir kaza yaptığını yarışmacılarla İlişkiler görevlisine bildirmiş pilot ve copilotun sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtmişlerdir. Bu arada yarışın direktörü olarak ben de mevkilerini sordum ve bilgisini aldım. Son iki araç etaptan çıktıktan hemen sonra aracın yanına görevliler gidip aracı çekiciye yükleyip merkeze doğru getirmişlerdir. Bu arada devamlı olarak GPS ile takip yapılmış süpürücü ile de temas kurularak bilgi alınmıştır, müdahalede herhangi bir gecikme veya eksik uygulama yoktur.

Tüm etapta yarış dışı kalan araçlara uygulanan prosedür eksiksiz ve tam olarak işlemiştir, ayrıca ambulans veya tıbbi müdahale gerektirecek bir durumları olmadığı kendileri tarafından belirtildiği gibi noktada görevli sektör ve rescue arkadaşlardan da teyit alınmıştır. Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşmiş, teknik ve sportif açıdan en yetkin ve başarılı organizasyonlardan birinin arkasından, yapılan saldırıyı spora ve sporcuya yapılmış bir saldırıdır. Yaşanan bu üzücü olay ile ilgili olarak emniyet güçlerimiz hemen olaya müdahale etmiş ve yasal süreç başlatılmıştır. Olaya ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yapan tüm emniyet kuvveti mensuplarımıza ve sağlık ekiplerimize teşekkürlerimizi sunarız. Biz de Aydın Otomobil Sporları Kulübü olarak başta Atıl Atılgan olmak üzere, saldırıya uğrayan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Haber : Cem Bayram SEÇEN


Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika