Dolar : Alış : 32.1940 / Satış : 32.2520
Euro : Alış : 34.9265 / Satış : 34.9894
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3261 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Uluslararası Sularda Cinsel Saldırı Suç Sayılmadı!

20 Nisan 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Uluslararası Sularda Cinsel Saldırı Suç Sayılmadı!
Uluslararası Sularda Cinsel Saldırı Suç Sayılmadı!


İspanya’da bir yolcu gemisinde yapılan cinsel saldırı şikayeti hukuki bir tartışma başlattı. İspanyol yargıç, DNA testleri bile yapılmasına rağmen, suçun uluslararası sularda işlendiği gerekçesiyle şüpheliyi serbest bıraktı.

Uluslararası Sularda Cinsel Saldırı Suç Sayılmadı!

İspanya’da bir yargıcın, bir yolcu gemisinde bir kadında cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen bir erkeği ‘suç iddiasının uluslararası sularda gerçekleşmesi’ gerekçesiyle serbest bırakması tepki çekti.

Söz konusu olay, MSC Divina isimli yolcu gemisi İspanya’nın doğusundaki Valencia’nın kıyılarına demirlediği sırada gerçekleşti. Ailesiyle birlikte seyahat etmekte olan 17 yaşındaki bir İngiliz, 18 yaşındaki İtalyan yolcunun kendisine gemide cinsel saldırıda bulunduğunu anlatarak polise resmi şikâyette bulundu.

Soruşturma başlatılırken, saldırının gerçekleştiği belirtilen kabinde DNA testleri de yapıldı. Gemi Valencia’dan ayrılırken, cinsel saldırı ile suçlanan şüphelinin yolculuğa devam etmesine de izin verilmedi.

Ancak Valencia’da bir yargıç, iddia edilen suçun uluslararası sularda işlenmiş olması ve geminin Panama’da kayıtlı olması nedeniyle soruşturmayı sürdüremeceğini söyleyerek şüpheliyi serbest bıraktı. Yargıç, şüphelinin İspanya’da yaşamaması nedeniyle konunun kendi yetki alanının dışında olduğunu, bu kişiyi sadece İngiliz, İtalyan veya Panamalı yetkililerin yargılayabileceğini belirtti.

KAYNAK : http://www.denizticaretgazetesi.org/gundem/uluslararasi-sularda-cinsel-saldiri-suc-sayilmadi/12499

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika